Acasă Politica Costi Rădulescu nu mai reziliază contractul cu Construcţii S.A. Sibiu, deşi cel...

Costi Rădulescu nu mai reziliază contractul cu Construcţii S.A. Sibiu, deşi cel târziu în august DJ 677A trebuia asfaltat

1492
0

În curând, se vor împlini 5 ani de când Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, le-a promis primarilor că modernizează DJ 677A Şirineasa – Creţeni, prin proiectul moştenit de la regretatul Ion Cîlea. Se împlinesc şi 3 ani de când CJV i-a predat constructorului amplasamentul pentru proiectare şi execuţie, servicii pentru care termenul limită era de 30 de luni.  


După cum am mai spus şi cu alte ocazii, firma care a câştigat contractul de proiectare şi execuţie a acestui obiectiv, estimat la 16 milioane de euro, este Construcţii S.A. Sibiu. Din păcate, această companie s-a dovedit a fi total neserioasă, iar de acest lucru s-a lămurit în final şi conducerea Consiliului Judeţean. Pentru a câştiga câteva zeci de miliarde fără prea mare efort, constructorul a decopertat drumul la puţin timp după preluarea amplasamentului şi-apoi l-a lăsat aşa, câţiva ani, cu sute de mii de gropi. În tot acest timp, locuitorii de pe Valea Pescenei au înghiţit tone de praf şi şi-au rupt maşinile. Viaţa lor a devenit un calvar! Sigur, îndură şi alte mizerii, pe care le-au semnalat reprezentanţilor CJV. Prin iunie 2019, conducerea judeţului nu-i prea lua în seamă pe oameni şi le cerea să aibă răbdare. „Locuitorii din zonă nu trebuie să-şi facă griji în privinţa proiectului de modernizare a DJ 677A!”, transmitea conducerea instituţiei, ca – două luni mai târziu – să anunţe că reziliază contractul cu Construcţii S.A. Sibiu dacă nu depune măcar proiectarea. Din punctul nostru de vedere, dar şi al celor 4-5 comunităţi locale afectate de această situaţie, lucrurile erau cât se poate de clare încă de atunci. Au urmat noi promisiuni care n-au fost respectate şi am ajuns în 2021, în aceeaşi situaţie. Văzând că se îngroaşe gluma, preşedintele Costi Rădulescu a ameninţat din nou cu rezilierea contractului, dar pe urmă, foarte rapid şi inexplicabil, a trecut în extrema cealaltă. Le-a dat „asigurări” vâlcenilor că, în august, se asfaltează DJ 677A. Pe urmă, când a văzut că i-a scăpat o nouă minciună, a anunţat iarăşi că încheie povestea cu Construcţii S.A. Sibiu. Săptămâna trecută, la ziua unei comune din zonă, în mod şocant, şeful CJV a lăsat să se înţeleagă că nu mai reziliază contractul cu constructorul incapabil să modernizeze DJ 677A şi că oamenii n-au decât să aştepte. Mai devreme sau mai târziu, lucrarea se va termina! – cam aşa a sunat concluzia lui Costi Rădulescu. Din acea zi, pe reţelele de socializare, dar şi prin comunele străbătute de acest drum, a început un imens val de înjurături, care se amplifică de la o zi la alta, justificat, bineînţeles. (va urma)