Acasă Editorial Politic Costi nu şi-a onorat nici cea mai simplă promisiune: să-l facă pe...

Costi nu şi-a onorat nici cea mai simplă promisiune: să-l facă pe Cîlea, post mortem, cetăţean de onoare al judeţului Vâlcea

752
0

Constantin Rădulescu, actualul preşedinte al PSD Vâlcea şi al Consiliului Judeţean, riscă să fie luat de papagal de electorat. Liderul social-democrat este atât de incompetent şi de neserios încât, în 4 ani, nu a fost în stare să-şi onoreze nici cea mai simplă promisiune din campania electorală trecută: să-l facă pe Ion Cîlea, post mortem, cetăţean de onoare al judeţului.


Pentru cei care nu ştiu, înainte să moară, Ion Cîlea se temea că PSD Vâlcea ar putea ajunge pe mâinile lui Costi Rădulescu, un om despre care nu avea o părere strălucită. Probabil că, după atâţia ani în care a fost nevoit să-i tot ofere funcţii la firmele şi instituţiile statului, ca să nu-l critice lumea că preşedintele de la Tineret este iar şomer, i s-a luat şi lui şi a înţeles că este greu să faci din rahat bici. Cei care au urmărit îndeaproape viaţa politică din judeţ şi-amintesc cu siguranţă episodul de după 2008, când, din nou, regretatul Ion Cîlea i-a aruncat colacul de salvare şi l-a pus director nu ştiu de care la Servcet, o societate din curtea CET Govora, unde lui Costi i-a priit foarte mult, umplându-şi buzunarele. Ei bine, Constantin Rădulescu s-a folosit de Ion Cîlea chiar şi după ce acesta s-a stins din viaţă. În 2016, pentru a contracara zvonurile despre care tocmai vorbeam şi pentru a se asigura că senatorul Laurenţiu Coca nu-i suflă „tronul”, Costi a făcut o primă promisiune – aceea că Ion Cîlea va fi declarat, post mortem, cetăţean de onoare al judeţului. Ideea i-a dat-o chiar autorul acestui articol, considerând, în contextul de atunci, că un om care a murit muncind şi a ajutat atâţia în jurul său merită măcar atâta lucru. Pesemne că, imediat după alegeri, văzându-şi sacii în căruţă, Rădulescu a uitat de unde a plecat şi cine l-a ajutat să ajungă, fără prea multă şcoală şi muncă, atât de sus. Ruşine! Dacă promisiuni atât de simple nu a fost în stare să-şi onoreze „Nea Costi”, ce să mai vorbim de proiectul privind implementarea unui sistem integrat de management al deşeurilor în judeţ sau de alte investiţii, pe care tot Cîlea i le-a lăsat pe tavă!?

Eduard Dulăcioiu