Acasă Liga III Costești și Dăești, fără puncte din deplasare, din meciurile cu Deva și...

Costești și Dăești, fără puncte din deplasare, din meciurile cu Deva și Mediaș

516
0

În această după-amiază, două din cele trei echipe vâlcene de Liga a III-a, Minerul Costești și Viitorul Dăești, au avut meciuri în deplasare. Formația pregătită de Marius Vlădoi a înfruntat CSM Deva, în ”derby-ul suferinței”, iar trupa coordonată de pe margine de Bogdan Geantă, în absența lui Lucian Giurcă (depistat pozitiv la testul pentru Coronavirus), a dat piept cu Gaz Metan Mediaș 2. Niciuna dintre cele două nu a reușit să obțină vreun punct din aceste dueluri.

Costești a pierdut la scor de neprezentare, cu 3-0 (pentru Deva au înscris Stere, în minutul 8 și Ghighilicea, în minutele 78 și 85), în timp ce Dăești a cedat cu 3-2, deși a condus cu 2-0. Pîrvu a deschis scorul în minutul 10, din penalti, iar Ciprian Talpoș a majorat avantajul oaspeților la 2-0 cu un șut din prima, de la marginea careului. În prelungirile primei reprize, medieșenii au redus din diferență prin Socaci, dintr-o lovitură de pedeapsă provocată de Pufu.

În partea secundă, ”satelitul” Gazului a restabilit echilibrul pe tabelă prin Țili. Gazdele le-au dat lovitura de grație dăeștenilor în minutul 89, prin puștiul Tudor Oltean, un copil de 16 ani. Formația vâlceană a solicitat o lovitură liberă în jumătatea adversă de teren, arbitrul a lăsat jocul să continue, Oltean a plecat cu mingea la picior, a ajuns până în preajma careului, fără să fie întâmpinat de nimeni, undeva din colțul suprafeței de pedeapsă a încercat să paseze în lateral, mingea i-a revenit la picior dintr-un apărător al oaspeților și cu un șut în colțul lung, a adus victoria echipei sale: 3-2.

Viitorul Dăești nu s-a bazat, în acest joc, pe Mihai Deaconescu (accidentat), pe Samson Nwabueze (suspendat) și nici pe George Neacșu (depistat pozitiv la testul COVID-19). În schimb au fost pe raport, iar o parte și în teren, în partea secundă, jucătorii ieșiți din izolare, Costea, Vasile, Rizea și Mario Diaconescu. Alin Bunescu a intrat și el în partea a doua, aflându-se la prima apariție pe teren în acest sezon de Liga a III-a. Între buturile formației dăeștene s-a aflat, de această dată, Alex Marinoiu, care a absentat în ultimele săptămâni tot din cauza COVID-19.