Acasă Liga III Costea, ”dublă” la Colonești! Păușescu, eroul Dăeștiului

Costea, ”dublă” la Colonești! Păușescu, eroul Dăeștiului

802
0

Vineri, 19 noiembrie, în deschiderea etapei a 13-a din Seria a VI-a a Ligii a III-a, Viitorul Dăești a dat piept, în deplasare, cu Vedița Colonești. Cum era de așteptat, lidera a avut meci greu cu cea de-a patra clasată. Runda a 13-a a fost, până la urmă, cu noroc pentru formația pregătită de Adi Popa, Marian Deaconescu și Cristi Munteanu. Dăeștenii au câștigat partida la fel ca și pe cea precedentă, de la Roșiori, cu scorul de 2-1. În primele 45 de minute, niciuna dintre formații nu a găsit drumul spre gol. Pîrvu a fost aproape de deschiderea scorului. A trimis balonul în bară.

În partea secundă s-a făcut diferența. Ca și în meciul trecut, proaspăt intrat pe teren, Florin Costea a punctat pentru trupa din Fedeleșoiu. ”Cioară” a deschis scorul în minutul 60, după o combinație în partea dreaptă, între Vasile și Neacșu. Cel din urmă a deviat mingea pentru Costea, care a adus bucuria în tabăra vâlceană. Dăeștenii nu au reușit să se mențină în avantaj. Vedița a restabilit echilibrul pe tabelă cu un euro-gol, un șut de la peste 25 de metri, al lui Ionuț Mihai, direct în vinclu. Spectacolul a continuat. În minutul 80, după o fază fixă, un corner, executat de Iordache, Pîrvu a trimis balonul spre poartă, mingea a fost respinsă fericit pentru noi, până la Costea, care, din 2 metri, a marcat golul de 2-1 în favoarea echipei sale. Formația din Fedeleșoiu a încercat să securizeze rezultatul. Însă, cu cinci minute înainte de final, a căzut cerul peste dăeșteni. Arbitrul a indicat punctul cu var, după un fault în careu asupra lui Robert Stancu. Negoiță a fost cel desemnat să execute. Portarul Cătălin Păușescu a fost eroul Dăeștiului. A apărat lovitura de pedeapsă, iar Viitorul se întoarce de la Colonești cu toate cele trei puncte, victoria menținând-o pe prima poziție.

Slatina, principala urmăritoare, a câștigat, de asemenea, în această rundă. Vicelidera s-a impus cu 3-1 în fața celor de la CSM Alexandria. Tot vineri s-a mai disputat și meciul dintre Universitatea 2 Craiova și Petrolul Potcoava, încheiat la scorul de 3-2 în favoarea oaspeților. Craiova 2 este viitoarea adversară a dăeștenilor. Partida va avea loc sâmbătă, la Fedeleșoiu. Adi Popa & Co. se vor deplasa, în ultima etapă din acest an, la Horezu.

În meciul de la Colonești au jucat pentru Viitorul Dăești: Păușescu – Samson, Pîrvulescu, Mocioacă, Roșianu, Pîrvu, Iordache, Vasile, Precup, Fierbințeanu, Ceapă. Au mai intrat: Costea, Ov. Popescu, Mitru, Neacșu și Grosu.