Acasă Liga Nationala Coronavirusul a lovit din nou în SCM! În ciuda absențelor, Vâlcea a...

Coronavirusul a lovit din nou în SCM! În ciuda absențelor, Vâlcea a învins fără dubii Rapidul

644
0

Miercuri, 7 aprilie, echipa de handbal de la poalele Capelei a disputat ultimul meci din turul Ligii Florilor. La București, SCM a dat piept cu Rapid, echipă care a urcat în clasament în ultimele etape, reușind să lege mai multe rezultate pozitive. Florentin Pera nu s-a putut baza în această partidă pe patru jucătoare, dintre care două de bază. Minevskaja este accidentată, după cum se cunoaște deja. În plus, nu a stat la dispoziția staff-ului nici Iryna Glibko, una dintre cele mai în formă handbaliste ale campioanei României. După episodul din toamnă, COVID-19 a lovit din nou în SCM. Atât Glibko, cât și Daria Bucur, respectiv Dana Marin, au fost depistate pozitiv la testul pentru Coronavirus. Pentru Daria Bucur vestea a venit când nu se putea mai prost. Ea fusese convocată la Naționala României și este foarte posibil să rateze șansa de a îmbrăca tricoul tricolor.

Rapid, doar cinci goluri marcate în 30 de minute

Revenind la joc, absențele din tabăra Vâlcii nu s-au cunoscut în prima repriză cu Rapid. SCM a avut o apărare de fier. În 24 de minute a primit doar trei goluri. Un aport important la această performanță l-a avut și Daciana Hosu, care a fost de neînvins, atunci când mingea a trecut de zidul format de apărătoarele noastre. Până la finalul reprizei, Hosu a mai primit alte două goluri. În total, în 30 de minute, Rapid a înscris de doar cinci ori. Nici SCM nu a excelat în atac. Foggea a încercat să concureze cu Hosu la capitolul eficacitate între buturi. ”Municipalele” au ratat mult, din situații clare. La final de repriză au contabilizat 13 goluri marcate (scor 5-13).

Vâlcea a ratat din toate pozițiile, inclusiv cu poarta goală, în superioritatea numerică

Repriza secundă nu a început tocmai bine pentru Vâlcea. Rapid a încercat să echilibreze jocul. Formația pregătită de Carlos Viver, selecționerul Spaniei, a punctat, în 10 minute, cât o făcuse pe toată durata primei reprize. În șase minute, a înscris trei goluri, prin Constantinescu, de două ori și Ilie, în timp ce SCM a marcat doar o dată (8-14). În minutul 41, handbalistele pregătite de Florentin Pera au avut șansa să refacă avantajul de opt goluri, de la pauză, însă, prima dată în dublă superioritate, iar apoi cu un om în plus, cu poarta goală, mai întâi Elghaoui și apoi Gonzalez, au ratat incredibil. Campioana României a continuat să nu găsească ținta, însă chiar și așa a fost mai bună decât adversara sa. În minutul 52 s-a consemnat cea mai mare diferență a jocului de până atunci, de 9 goluri: scor 12-21. Motiv pentru antrenorul Vâlcii să le arunce în luptă, pe final, și pe cele mai tinere jucătoare din lot: Corina Lupei și Roberta Stamin. În minutul 56, SCM a mărit ecartul la 10 goluri. Elghaoui a marcat pentru 13-23. În ultimele cinci minute, între buturile Vâlcii s-a aflat Diana Ciucă. SCM s-a impus în fața Rapidului cu scorul de 25-14. A fost al 12-lea succes din acest sezon. Vâlcea a terminat turul pe locul 3, la un punct în spatele celor de la Minaur și la patru distanță de CSM București. Are cea mai bună apărare din România, cu doar 299 de goluri primite.

Returul începe pe 26 aprilie, atunci când Iryna Glibko și colegele sale vor înfrunta SCM Craiova. Pentru Vâlcea au marcat în partida cu Rapid: Lopez (4), Elghaoui (4), Florica (4), Liscevic (4), Gonzalez (3), Fernandez (3), Nikolic (3). Cea mai bună marcatoare a Rapidului a fost Constantinescu, cu patru goluri, urmată de Buceschi (3 goluri).

foto: SCM Rm. Vâlcea