Constructorii din Slatina doresc să cucerească Vâlcea
În urmă cu câteva zile, a avut loc licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de asfaltare a mai multor drumuri din Bălceşti. Este vorba despre străzile Preot Leon Dumitrescu şi Morii (Otetelişu), Aleea Mihai Viteazu, dar şi despre o cale de acces din Târgul Vechi şi parcarea de pe Strada Craiovei. Cu toate că anunţul referitor la această procedură a fost publicat în SEAP şi în presă, la licitaţie, s-a prezentat un singur ofertant.
Un singur ofertant, din Slatina
„Mă aşteptam să fie mai mulţi ofertanţi. Este posibil ca firmele de construcţii să nu se fi îngrămădit la această licitaţie din cauza sumei (3,54 mld. lei vechi), care este foarte mică. În plus, în documentaţie, nu s-a trecut nimic pentru lucrări diverse şi neprevăzute, ştiţi, cum se practică pe la alte primării”, a explicat Ion Curelaru, primarul oraşului Bălceşti, dezamăgit pe de-o parte că nu a existat o competiţie pentru lucrările sale, astfel încât preţul lucrărilor să scadă şi mai mult. „Pe de altă parte, în această situaţie, nu se mai pierde timp cu contestaţiile. Firma care a depus ofertă este din Slatina şi se numeşte, dacă nu mă înşel, Bebe Trans. Am auzit că s-a dus la foarte multe licitaţii din sudul judeţului. Acum, rămâne de văzut dacă îndeplineşte condiţiile impuse”, a mai declarat edilul PSD.
Curelaru se teme că APAVIL nu se va încadra în termen cu extinderea sistemului de apă şi canalizare
Cât priveşte drumul de la Poeni, primarul din Bălceşti ne-a precizat că, recent, Guvernul i-a repartizat prin CJV un miliard de lei vechi. „Nu sunt bani, motiv pentru care continuăm destul de greu această investiţie. Am mai pus şi noi 1,2 mld. lei vechi de la bugetul local, însă mai avem nevoie de fonduri. În legătură cu parcul din centrul oraşului, pe care, aşa cum se ştie, dorim să-l modernizăm, ni s-a promis că prin toamnă ar urma să primim banii necesari. Sper să fie onorată această promisiune şi să nu mai fim duşi cu vorba, ca până acum”, a mai subliniat social-democratul. Cea mai mare nemulţumire a sa este legată de proiectul de extindere a sistemelor de apă şi canalizare, prin APAVIL. „Mi-e teamă că abia în toamnă se va semna contractul de lucrări şi, până se vor apuca de ele, va veni iarna. Apoi, iarna va dura până în martie şi, uite aşa, vom pierde timpul degeaba. Problema e că, din câte ştiu, în decembrie 2014, trebuie încheiate aceste lucrări şi există riscul ca APAVIL să nu se încadreze în termen. Doamne fereşte! Eu îmi doresc să fie bine”, a mai afirmat, îngrijorat, primarul Ion Curelaru.