Administratie

Constantin Banacu vrea rigole de-a lungul drumului judeţean şi podeţe pentru toate gospodăriile din Bărbăteşti

11 uliţe au fost asfaltate, anul acesta, la Bărbăteşti cu bani din bugetul local. Lucrările s-au încheiat recent. În primăvară, Constantin Banacu speră să deschidă alte şantiere. A depus alte trei proiecte, în speranţa că va primi fondurile necesare realizării lor.

”Am mai găsit pentru «Anghel Saligny» câteva ulicioare super mici pentru asfaltare, pe care, din diferite motive, nu am putut să le prindem în proiectul trecut. Am mai adunat 3,650 kilometri pe drumul către Pătrunsa, plus vreo 7 ulicioare, unele şi de 50 de metri. În total ar mai fi cam 5 kilometri de asfaltat. Acesta este unul din proiectele depuse pe noul program. Al doilea e cel cu rigolele, pe care l-am avut în parteneriat cu CJV, care zace pe la CNI şi cred că va dormi mult timp acolo. E un proiect mai amplu, pentru că vrem să facem rigole pe tot drumul judeţean, din alea adevărate, nu să mănânce betonul animalele. Cu acostamente, refugii, unde permite, rigole carosabile în faţa instituţiilor, şcolilor, podeţe la toată lumea, la intrările în curte, inslusiv acostamentul care rămâne între rigolă şi asphalt. Vine ca un fel de trotuar şi nu mai apar buruieni. Ar sta bine şi cu zonă verde, dar nu toţăi cetăţenii înţeleg să cosească şi dădea urât. Avem 5,6 kilometri pe o parte. În total vor fi undeva la 8 kilometri jumătate, peste 100 de podeţe, de intrări în curte, toate la acelaşi nivel, şnur, de la cap la coadă”, a explicat primarul comunei Bărbăteşti, Constantin Banacu. Un alt proiect vizează înlocuirea ţevii de fier, de la reţeaua de apă, pe strada Băltăreţ.

”Când am avut proiectul mare, de înlocuire a ţevii de fier de la apă, pe strada Băltăreţ (vreo 2 kilometri) a rămas neînlocuită. Ţeava pe care o aveam era bună, nu avusesem probleme niciodată, nu avem nici acum, dar eu asfaltasem cu vreo 2-3 săptămâni mai devreme şi am considerat că trebuia să fiu nebun să tai asfaltul nou şi frumos, ca să schimb ţeava la apă. Iar dacă tot sunt bani pe Anghel Saligny, am depus şi acest proiect, de înlocuire a ţevii de fier cu cea de PVC pe cei doi kilometri de reţea de apă. Nu se ştie când ni se va mai da posibilitatea să depunem proiecte şi vrem să profităm acum. Să nu credeţi că vor fi mii de proiecte, pentru că pe unii primari nu-i interesează, cum nu i-a interesat niciodată, o parte nu au avut timp să refacă documentaţiile, iar alţii nu au găsit proiectanţi, alţi ingineri. Noi, mulţumesc lui Dumnezeu, ne-am descurcat, ca întotdeauna. Le-am urcat pe platformă. Nu sunt valori enorme, cel puţin pentru două dintre ele. Să dea Dumnezeu să se aprobe toate cele trei! Şi două să fie şi e bine, sunt mulţumit. În celelalte zone, pe unde am asfaltat acum, amenajăm rigolele cu bani din buget local. Mai rămân două ulicioare mici de asfaltat, pe care nu le-am băgat nicăieri pentru că a apărut o problemă. Atunci inginerul cu care am lucrat a făcut COVID şi nu am putut compromite tot proiectul. Sunt 200 de metri. Nu costă o avere. Pe astea sper să le facem anul viitor, din bugetul local. E una pe Delureni şi alta pe Ciorăşti”, a adăugat Constantin Banacu.

Articole Similare

Back to top button