Acasă Administratie Constantin Banacu a semnat contractul, cu Ministerul Dezvoltării, pentru reabilitarea conductei de...

Constantin Banacu a semnat contractul, cu Ministerul Dezvoltării, pentru reabilitarea conductei de apă pe strada Băltăreț (Bărbătești). Valoarea investiției, peste 2 milioane lei

471
0

*) luna decembrie aduce extinderea canalizării, fonduri pentru biserici, cadouri pentru copii și bătrâni

Ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat 20 de noi contracte de finanțare prin PNI Anghel Saligny. Printre ele se află și cel al primarului din Bărbătești, Constantin Banacu, pentru reabilitarea conductei cu apă pe strada Băltăreț. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 23 miliarde lei vechi. Numărul contractelor semnate deja pe Anghel Saligny a ajuns, la nivel național, la 150. Bărbătești este prinsă și cu alte obiective pentru care așteaptă să fie chemată să semneze contractele.

Neavând consultant și descurcându-se prin priceperea angajaților Primăriei, Primăria Bărbătești a făcut o economie de peste 100.000 lei la acest contract. Licitația se află deja în procedura de evaluare. S-au înscris cinci firme. Rețeaua care va fi reabilitată se întinde pe o lungime de 2200 metri. Se vor realiza și 193 de cămine la proprietăți.

Primarul Constantin Banacu mai are și alte vești bune pentru acest final de an. Pe 10 noiembrie au început lucrările de extindere a canalizării pe strada Otăsău. Se vor încheia în scurt timp. Extinderea se realizează, deocamdată, pe o lungime de 600 metri. E o investiție proprie, realizată prin societatea Consiliului Local, în zna unde se va construi satul turistic. Lotizările nu s-au făcut deocamdată. Acum se depun cereri. Tot cu fonduri din bugetul local se va și asfalta drumul pe porțiunea respectivă.

”Urmează să semnăm contractul de finanțare și pe PNRR, componenta 10. Am finalizat și telegestiunea. La proiectul cu lămpi, pe AFM, am depus ultima cere de plată. Acum depunem un nou proiect pentru restul străzilor. Tot pe AFM. Bineînțeles, ca de fiecare dată, în prag de sărbători copiii vor avea parte de surprize dulci. Avem 200 de cadouri pregătite pentru cei mici și 100 de cozonaci pentru persoanele singure, nevoiașe, care nu au posibilități. Încercăm să le mai îndulcim viața. Pentru școală, am achiziționat și ultimele patru table inteligente. Venim și în sprijinul bisericilor și enoriașilor. Săptămâna viitoare alocăm câte 5000 lei pentru diverse cheltuieli și investiții la cele șase parohii din Bărbătești. Avem noutăți și pe plan sportiv. Suntem în curs de obținere a personalității juridice (certificatului de identitate sportivă) pentru ACS Bărbătești, club care va fi prevăzut cu mai multe ramuri sportive”, au transmis autoritățile locale din Bărbătești.