Fără categorieLiga VFotbal

Constantin Bănacu a construit un stadion de ligă naţională la Bărbăteşti

2 Banacu_Constantin* terenul de joc are dimensiuni ca în Zăvoi: 106 metri pe 68!

Constantin Bănacu este extrem de mândru de noul stadion de fotbal pe care l-a construit la Bărbăteşti. Alesul PSD spune că „Maracana”, aşa cum a denumit-o, va fi inaugurată în perioada următoare, cu mult fast, cu prilejul unui meci amical pe care echipa sa de fotbal îl va disputa în compania fostelor glorii ale Craiovei Maxima. „Stadionul e aproape gata! Lucrările de construire a vestiarelor s-au încheiat, iar acestea au fost racordate la reţelele de apă şi canalizare. La finele lunii februarie, a început şi montarea instalaţiilor electrice, precum şi a sistemului de încălzire centrală, iar zilele acestea se vor duşurile.

În ceea ce priveşte suprafaţa de joc, gazonul a fost însămânţat de anul trecut, iar în opinia mea arată perfect. Ne interesează însă să vedem şi cât de bine rezistă după un meci, ca să ne dăm seama dacă am făcut o lucrare de calitate din toate punctele de vedere. Terenul are nişte dimensiuni de ligă naţională: 106 metri pe 68! Recent, am montat în spatele porţii dinspre pârâu şi nişte plase mai înalte, ca să nu se ducă mingile în apă”, a precizat Bănacu.

La inaugurare, alesul PSD a invitat fostele glorii ale Craiovei Maxima

Primarul din Bărbăteşti s-a gândit să inaugureze stadionul cu prilejul unei mari sărbători creştin-ortodocse, prima oportunitate fiind 25 martie, când e Buna Vestire. Asta dacă şi lucrările se vor încheia în întregime. „Inaugurarea va avea loc în prezenţa unor oaspeţi de seamă! Astfel, am menţinut ideea de a-i aduce pe foştii jucători de la Craiova Maxima. Îi avem acontaţi de un an deja şi ne-au întrebat mulţi când vom organiza această festivitate, ca să vină la Bărbăteşti, să le vadă pe gloriile din Bănie, dar şi noul nostru stadion de la Bărbăteşti”, a subliniat Constantin Bănacu.
Social-democratul a menţionat că, pe viitor, de investiţia de la Bărbăteşti se vor bucura şi echipele care vor ajunge în cantonament la Băile Govora. „După inaugurarea stadionului, sunt convins că vor veni multe echipe la Bărbăteşti să se antreneze, când vor vedea cât e de cochet, la fel cum s-au dus la Pietrari sau la Stoeneşti. Mă refer de nivel naţional, care vor veni în cantonament la Govora. Cât despre terenul vechi, de lângă şcoală, acela se va afla la dispoziţia echipei noastre, care se va antrena acolo, urmând ca meciurile oficiale să le jucăm pe noul stadion”, a mai declarat Bănacu.
În încheiere, primarul din Bărbăteşti a reamintit faptul că noul stadion a fost construit în totalitate cu fonduri din bugetul local. „În total, ne-a costat vreo 9 miliarde de lei vechi, dar a meritat din plin fiecare ban. E o investiţie de anvergură şi sunt foarte mândru de ce a ieşit”, a conchis Constantin Bănacu. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button