Acasă Politica Conflict deschis între Constantin Pârvu şi prefect

Conflict deschis între Constantin Pârvu şi prefect

193
0

ParvuConstantin Pârvu a sărit din nou la gâtul prefectului Petre Ungureanu. Sindicalistul îl ameninţă pe reprezentantul Guvernului cu instanţa de judecată, în timp ce prefectul îi transmite, voalat, că-l doare-n cot de acţiunea sa. Normal. Disponibilizările sunt perfect legale, iar cele care, să zicem, n-ar fi… vor fi.
Liderul CNSLR Frăţia – filiala Vâlcea, social-democratul Constantin Pârvu, a lansat săptămâna trecută un nou atac la adresa prefectului Petre Ungureanu, pe care-l acuză că-şi ameninţă şi forţează subalternii, prin intermediul viceliderului de sindicat, Alina Ciobotoiu, să dea declaraţii împotriva fostului preşedinte al Sindicatului Forum, inspectorul Mihai Iordache.
„Ce se întâmplă acum la Prefectura Vâlcea nu se întâmplă altundeva în lumea civilizată. Acolo s-a instalat o teroare de care prefectul Petre Ungureanu nu este străin. Nu este normal ca reprezentantul Guvernului în teritoriu să se amestece în treburile noastre, când noi avem la dispoziţie o legislaţie care reglementează foarte clar drepturile şi obligaţiile liderilor de sindicat. Am auzit că, mai nou, salariaţii au fost obligaţi de prefect să semneze nişte hârtii prin care îi retrag lui Mihai Iordache mandatul de lider. De chestia asta se ocupă viceliderul Alina Ciobotoiu, care de frică să nu-şi piardă jobul a devenit, brusc, mare fan al  lui Ungureanu. Îi atrag atenţia doamnei Ciobotoiu Alina că salariaţii au angajat-o să reprezinte interesele lor, nu pe ale lui Ungureanu. Eu ştiu că oamenii de acolo nu sunt laşi, dar sunt terorizaţi, sunt ameninţaţi în fel şi chip dacă nu fac ce le spune prefectul. Acţiunea doamnei Ciobotoiu este o mare tâmpenie, pentru că Judecătoria Vâlcea i-a recunoscut lui Iordache calitatea de lider al Sindicatului ,,Forum”. Chiar dacă vor să-i retragă această calitate acum, doar ca să-l pună în legalitate pe prefect, acţiunea lor este inutilă, deoarece conform legii acesta nu poate fi dat afară decât după doi ani de la pierderea calităţii de lider. Ungureanu scoate degeaba fum şi foc pe nas – Iordache e apărat de lege şi orice acţiune lansată împotriva lui este ilegală şi va fi câştigată în orice instanţă de judecată din ţară”, a declarat Pârvu.
Liderul CNSLR Frăţia a mai precizat că sindicatul a angajat deja un avocat, pentru toţi cei şapte disponibilizaţi de la Prefectura Vâlcea. ,,Iordache spunea că nici un avocat din Vâlcea nu a vrut să-i preia dosarul, pentru că au fost sfătuiţi de prietenii prefectului să nu se bage, că vor avea probleme şi aşa mai departe. Uite că am angajat noi unul care-i va reprezenta pe toţi şapte, asta pentru că doamna  Ciobotoiu, în loc să apere interesele angajaţilor, apără interesele prefectului. Strânge semnături să dea oamenii afară. Halal lider de sindicat!”, a mai spus Pârvu.

Ungureanu susţine în continuare că a dat afară doar „milionarii”

Prefectul Petre Ungureanu i-a dat replicat chiar a doua zi, în cadrul unei emisiuni TV. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că nu recunoaşte hotărârea emisă de Judecătoria Vâlcea care-i conferă lui Iordache calitatea de lider al Sindicatului Forum şi că disponibilizarea celor şapte angajaţi este perfect legală, chiar dacă sindicatul CNSLR Frăţia o va ataca în instanţa de judecată.
„Disponibilizările făcute la Prefectura Vâlcea sunt perfect legale, chiar dacă sunt nişte piţifelnici care afirmă peste tot că sunt ilegale. Ele au fost făcute în baza unor criterii foarte bine stabilite. Pe cele două doamne de la Programe Europene le-am dat afară pentru că au crezut întotdeauna că statul e o vacă de muls. Nu ştiu de ce le plâng de milă cei care tot mă acuză prin presă că le-am aruncat pe drumuri, pentru că doamnele au o situaţie materială foarte bună. Sunt persoane în instituţie care nu o duc atât de bine. Una e măritată cu un om de afaceri care conduce o firmă cu 1000 de angajaţi şi bănuiesc că-i va găsi şi ei ceva de lucru, cealaltă este avocat, suspendat, are proprietăţi, deci are un oarecare venit, iar copilul nu e nici el prea mic. Ştiu cei care scriu în presă că doamna respectivă avea un salariu lunar de 57 milioane lei, iar cealaltă de 30 şi ceva şi că nu au făcut niciun proiect european? Nu ştiu, deci să nu mai vorbească! După ce a plecat Ana Belgun în Australia, au preluat proiectul ei, dar habar nu aveau de unde să-l apuce. Le-am trimis în teritoriu să vadă ce proiecte avem şi nu ştiau încotro sunt localităţile vizate. A trebuit să pun o armată de oameni să le explice încotro s-o ia… În privinţa liderului de sindicat… Mihai Iordache nu e liderul Sindicatului Forum, pentru nu vreau eu să fie… şi nu e!”, a afirmat prefectul Petre Ungureanu.
Prefectul a declarat că nu a avut nimic cu nevasta colegului său de partid, avocatul Petre Grigore, şi că aceasta a ajuns în şomaj pentru că pur şi simplu i s-a desfiinţat departamentul.
„Nu am nimic cu doamna Nicoleta Grigore, am fost singurul prefect care a promovat-o, dar i s-a desfiinţat departamentul pe care îl înfiinţasem tot eu, cu şase luni în urmă. La data respectivă, au avem cum să ştiu că va fi desfiinţat. Cât despre nora lui Bulacu, este o fată foarte modestă, degeaba o atacă toţi, are două facultăţi şi este foarte serioasă. Am angajat-o în luna ianuarie la cabinetul meu, care nu are nicio legătură cu disponibilizările din Prefectură. Am dreptul la cinci angajaţi, iar eu am doar trei; mi-am desfiinţat şi directorul de cabinet”, a mai adăugat prefectul Ungureanu.

Dana Nedescu