Acasă Administratie Comunitatea din Stoileşti a solicitat şi aşteaptă 7 milioane de euro în...

Comunitatea din Stoileşti a solicitat şi aşteaptă 7 milioane de euro în cadrul PNI „Anghel Saligny”

163
0

Primarul Florin Ionescu, de la Stoileşti, aşteaptă o finanţare de aproximativ 7 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor şi a podurilor din comuna sa. Iniţial, pentru această investiţie, i s-au aprobat fondurile necesare în cadrul FDI, numai că, după ce au venit la putere, liberalii au blocat totul, promiţând că Stoileşti şi celelalte localităţi afectate vor fi incluse în programul imediat următor.
„Programul imediat următor” – „Anghel Saligny” a venit cu o întârzire de 3 ani şi încă nu a început nici acum. Totuşi, primarul Florin Ionescu este încrezător. Are nevoie de 18,73 mil. lei pentru modernizarea drumurilor de interes local şi poduri în Giuroiu şi Malu, şi de alţi 18,89 mil. lei pentru celelalte sate. Proiectele sale sunt bine poziţionate în lista de la Ministerul Dezvoltării, dar, ce-i drept, nu se poate bucura până când nu vede aprobarea oficială. Până atunci, social-democratul încearcă să menţină infrastructura rutieră locală într-o stare cât mai bună cu intervenţii mai mici, permise de resursele reduse de care dispune. Zilele trecute, de exemplu, Executivul local a cumpărat o cantitate importantă de beton de la Nobacom Construct, la un preţ foarte bun, pentru reconstruirea podeţelor de acces din anumite zone şi repararea drumurilor comunale. Astfel de acţiuni vor continua, în măsura în care nu există alte soluţii, până la aprobarea finanţărilor despre care vorbeam şi care ar rezolva aproape total problema infrastructurii rutiere din Stoileşti.
În această perioadă, printre preocupările primarului Florin Ionescu se află şi intabularea unei suprafeţe de teren din satul Geamăna, unde doreşte să facă un teren de minifotbal. O parte din teren a fost donată de Gibaru Ion, un localnic care a dorit să dea o mână de ajutor comunităţii.