Acasă Social Comunitatea din Stoileşti aşteaptă de luni bune fondurile promise de Guvern pentru...

Comunitatea din Stoileşti aşteaptă de luni bune fondurile promise de Guvern pentru drumul înghiţit de hău, la Bulagei

174
0

Conform afirmaţiilor premierului Florin Gîţu, după rectificarea bugetară adoptată zilele trecute de Guvernul României, urmează, cel mai probabil săptămâna viitoare, alocarea unei sume de aproximativ un miliard de lei pentru sprijinirea primăriilor din ţară afectate de calamităţi.


La Vâlcea, aproape jumătate dintre localităţi au întâmpinat probleme şi au nevoie de fonduri pentru a reface infrastructura afectată de inundaţii sau alunecări de teren. Printre ele, se numără şi comuna Stoileşti, unde mai multe obiective au fost distruse parţial sau total. Primarul Florin Ionescu a solicitat şi aşteaptă sumele necesare de câteva luni. În total acest timp, la Bulagei, unde este una dintre probleme, drumul a continuat să fie înghiţit în două zone de hăul apărut. N-ar fi târziu pentru a se interveni, dar cu fiecare zi care trece este limpede că situaţia se complică şi vorbim de costuri şi riscuri tot mai mari. În orice moment, se poate întâmpla o tragedie!

Reamintim faptul că, la începutul anului, la Stoileşti, pe DC 39, în zona Bulagei, pe fondul precipitaţiilor abundente, s-au produs două alunecări de teren, care au afectat foarte grav drumul. Din două benzi de circulaţie, a mai rămas doar jumătate, ceea ce face ca o eventuală intervenţie a Pompierilor sau a Ambulanţei să fie imposibilă. Imediat cum s-a întâmplat, primarul a semnalat această situaţie Instituţiei Prefectului, la ISU, ANIF, dar şi la alte instituţii abilitate. În mod normal, sprijinul ar fi trebuit să vină imediat, numai că, să nu uităm, trăim în România!