Acasă Administratie Comuna Costeşti se transformă în staţiune turistică de interes local! Toma Peştereanu...

Comuna Costeşti se transformă în staţiune turistică de interes local! Toma Peştereanu a început demersurile. Un nou lăcaş de cult (Gruşetu), inclus în ruta bisericilor din lemn

245
0

Judeţul Vâlcea va avea o nouă staţiune. Primarul Toma Peştereanu a început demersurile pentru ca şi comuna Costeşti să fie acreditată şi inclusă în categoria staţiunilor de interes din România. Procesul durează aproape un an. Sunt nişte condiţii de îndeplinit, referitoare la numărul de locuri de cazare acreditate, monografia localităţii, obiective, infrastructură, dar şi indicatori cu privire la calitatea aerului.
”Sunt nişte documente pe care încercăm să le strângem şi să le depunem la minister. Nu e simplu, dar ne vom strădui să facem tot ce ni se cere pentru ca şi localitatea noastră să devină staţiune turistică. Această certificare ne va aduce multe beneficii, inclusiv facilitatea accesării unor fonduri pe anumite programe care acum ne sunt interzise. Avem obiective turistice extrem de apreciate şi vizitate, pensiuni agro-turistice, locuri de cazare, farmacii, iar investiţiile aflate în derulare vor completa imaginea unei staţiuni de top. Dacă vrem să aducem cât mai mulţi turişti în localitate, trebuie finalizată şi modernizarea drumului judeţean care duce către Arnota. Am rezolvat problemele în sat, dar mai rămâne o porţiune mai lungă de asfaltat spre mănăstire. Am încercat să includem şi bisericile vechi în circuitul monahal. Biserica Grămeşti, a cărei piatră de temelie a fost pusă în anul 1644, a fost inclusă în ruta bisericilor din lemn. Am primit acum răspuns şi pentru a doua biserică. Este vorba despre Gruşetu, de pe Valea Jidovii, cu hramul «Adormirea Maicii Domnului», care datează din 1801. Avem Muzeul Travanţilor, Defileul Bistriţei, mănăstirile Bistriţa şi Arnota, bisericile de la Păuşa, 44 de Izvoare şi multe alte obiective pe care trebuie să le promovăm cât mai bine”, a subliniat primarul comunei Costeşti, Toma Peştereanu.