Acasă Diverse Comisia de Disciplină, activitate ”bogată”: 23 de sancţiuni la ultima şedinţă

Comisia de Disciplină, activitate ”bogată”: 23 de sancţiuni la ultima şedinţă

324
0

Comisia de Disciplină a AJF a avut din nou activitate intensă. În şedinţa de marţi, 20 septembrie, au fost dictate 23 de sancţiune. Astfel, la Liga a IV-a cea mai drastică pedeapsă a fost de trei etape de suspendare şi 300 le amendă. A primit-o Ionuţ Țigăreanu, de la Olteţul Alunu, pentru comportare violentă în meciul cu FC Băbeni. Eduard Dumitrescu, de la Unirea Tomşani, a primit două etape de suspendare şi 300 lei amendă pentru folosirea unui limbaj şi/sau gesturi agresive, ofensatoare sau ireverenţioase, iar patru jucători, Eduard Cincă (de la Viitorul Mateeşti, în meciul cu Stejarul Vlădeşti), Ciprian Croitoru (de la Viitorul Budeşti, în meciul cu Lotru Brezoi), Cătălin Moldoveanu (de la Mădulari, în partida cu Chimia) şi Cristian Băgălin (de la Chimia, în confruntarea cu Mădulari) au fost sancţionaţi cu o etapă de suspendare şi 80 lei amendă pentru cumul de avertismente.

De la Liga a V-a, Alexandru Cîrjan şi Adrian Creţu (de la AS Bărbăteşti) vor sta pe bancă o etapă (au şi o amendă de 60 lei) pentru oprirea unei situaţii clare de înscriere a unui gol jucând mingea cu mâna, în partida cu FC Vlădeşti, respectiv cumul de avertismente, iar Nicolae Matei (de la FC Vlădeşti) va absenta tot o etapă (amenda e tot de 60 lei) pentru cumul de cartonaşe galbene în meciul cu Bărbăteşti. Ionuţ Pătraşcu, de la AS Mihăeşti, a fost aspru pedepsit pentru un fault grosolan. A încercat să joace mingea, dar l-a accidentat pe adversarul de la Voiceşti, care s-a resimţit serios, pe moment, dar nu au fost repercusiuni grave. A primit patru etape de suspendare şi 400 lei amendă. Tot pentru fault grosolan, Bogdan Avanu, de la Viitorul Pietrari (în meciul cu Orleşti), a primit trei etape de suspendare şi 100 le amendă, iar Remus Mazilu, de la Orleşti (în meciul cu Pietrari) a fost eliminat pentru folosirea unui limbaj şi/sau gesturi agresive, ofensatoare sau ireverenţioase şi s-a ales cu o ”vacanţă” de o lună (patru etape), plus 200 lei amendă. De asemenea, a fost sancţionat cu patru etape de suspendare, dar cu 400 lei amendă, Ionuţ Manta, de la echipa de Liga a VI-a Oltul Dăeşti, care a avut o comportare violentă în confruntarea cu Progresul Măldăreşti.

Constantin Mucălău, de la Măldăreşti, a primit o etapă de suspendare şi 40 lei amendă pentru cumul de galbene în partida cu Dăeşti. Aceeaşi sancţiune a fost dictată şi pentru Petrişor Bîscu, de la Montana Iz. Rece, pentru aceeaşi abatere, în partida cu Viitorul Oteşani. Adrian Tolbaşu, de la Forestierul Romani, a fost sancţionat cu două etape de suspendare şi 200 lei amendă pentru comportament violent în meciul cu Genuneni.
Faurul Livezi a pierdut doi jucători în meciul cu Recolta Laloşu. Paul Bodescu va sta o etapă pe margine (are şi o amendă de 40 lei) pentru cumul de avertismente, iar Adelin Grigore a fost suspendat pentru două runde (amenda e de 150 lei) pentru comportament violent.
Olteţul Bălceşti a avut doi jucători eliminaţi în derby-ul orgoliilor, cu Măciuca. Pe Robert Cruceru, pentru oprirea unei situaţii de înscriere a unui gol prin fault şi pe Alexandru Niţă, pentru cumul de galbene. Ambii au primit o etapă de suspendare şi câte 40 lei amendă. Bălceşti a pierdut doi jucători, dar a câştigat trei puncte, în inferioritate, impunându-se cu 6-3 la Măciuca.

Au mai fost sancţionaţi, de asemenea, Mădălin Voinea, de la Luceafărul Pesceana, pentru cumul de galbene în meciul cu Creţeni (pedeapsa e de o etapă de suspendare şi 40 lei amendă), Vasile Niţă (de la Ştiinţa Roşiile), cu patru etape de suspendare şi 300 lei amendă pentru folosirea unui limbaj şi/sau gesturi agresive, ofensatoare sau ireverenţioase în confruntarea cu Nemoiu Amărăşti, dar şi Cristian Drilia, de la CS Şuşani, cu două etape de suspendare şi 200 le amendă pentru folosirea unui limbaj şi/sau gesturi agresive, ofensatoare sau ireverenţioase în confruntarea cu Ioneşti.