Acasă Diverse Colaborare de excepţie a autorităţilor din Dăeşti cu cea mai mare handbalistă...

Colaborare de excepţie a autorităţilor din Dăeşti cu cea mai mare handbalistă din istorie a Vâlcii!

1206
0

• copiii din localitate vor învăţa tainele handbalului de la Maria Torok Duca

Comuna Dăeşti se dezvoltă pe zi ce trece. Autorităţile locale fac eforturi pentru realizarea unor investiţii care să sporească nivelul de trai al dăeştenilor, să atragă noi investitori şi implicit să asigure locuri de muncă suplimentare. Sănătatea populaţiei este, de asemenea, prioritară şi tocmai de aceea copiii sunt încurajaţi să facă mişcare. Li se oferă şansa să aleagă să practice un sport, nu neapărat pentru performanţă, ci pentru beneficiile pe care le aduce. Astfel, după fotbal, la Dăeşti va putea fi practicat şi handbalul.

George Popolan, primarul localităţii, este bucuros să anunţe o colaborare cu cea mai mare handbalistă pe care a avut-o Vâlcea, Maria Torok Duca, în prezent antrenoare la HCM Torok. ”Pas cu pas, devenim o localitate modernă. Sunt numeroase elemente importante în dezvoltarea unei comunităţi, printre care şi sportul. Este o mândrie pentru noi să susţinem HCM Torok, vicecampioana naţională de la junioare 4, având-o ca antrenor pe Maria Torok-Duca, care a scris istorie la Chimistul Rm. Vâlcea, a participat alături de naţionala României la trei Campionate Mondiale, iar la nivel de club are în palmares două Cupe IHF şi o Supercupă a Europei. Am susţinut înotdeauna sportul, deoarece acesta, practicat în echipă sau în cadru organizat, îi ajută pe copii să fie mai sociabili, să lucreze uşor împreună cu ceilalţi şi să înţeleagă ce înseamnă noţiunea de fair-play. Handbalul este un sport frumos, care te ajută să îţi menţii corpul într-o formă sănătoasă. Îmbunătăţeşte agilitatea, flexibilitatea şi sistemul cardiovascular al organismului. Este un joc rapid, ce presupune forţă, viteză şi agilitate”, a transmis George Popolan.

Maria Torok Duca, sărbătorita zilei de 25 ianuarie (a împlinit 63 de ani) va veni în rândul elevilor din Dăeşti, iar cei interesaţi să practice handbal vor face parte din echipa HCM Torok. Pentru antrenamente, autorităţile din Dăeşti vor asigura transportul tinerilor la sală. În câteva luni, procesul de pregătire se va putea desfăşura chiar la Dăeşti. La Fedeleşoiu încep, în câteva zile (ce mai probabil după data de 15 februarie), lucrările de amenajare a unei săli de sport, cu 102 locuri în tribună. Va fi ideală chiar şi pentru competiţii. Sala de sport este realizată prin Compania Naţională de Investiţii. Termenul de finalizare al lucrărilor este de 6 luni.