CNMB, printre cele mai bune opt echipe din ţară la Olimpiada Gimnaziilor

Denisa_Stoicanescu_2015_101* echipa de volei feminin antrenată de Denisa Stoicănescu a obţinut calificarea la turneul final care va avea în cea de-a doua jumătate a lunii mai, în judeţul Alba

Voleibalistele de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” s-au calificat en-fanfare în faza finală a Olimpiadei Gimnaziilor la volei feminin. Turneul a avut loc vinerea trecută, în Sala Capela, şi a adunat la start doar trei echipe. Astfel, în afara celei vâlcene, au mai participat Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” din Slatina şi Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Craiova. Elevele Denisei Stoicănescu au reuşit să câştige ambele meciuri pe care le-au jucat, de fiecare dată cu scorul de 2-0. În celălalt meci, trupa din Bănie s-a impus în faţa slătinencenlor tot cu 2-0 şi a terminat pe locul secund, însă doar campioana a mers mai departe, la turneul final, iar aceasta a fost echipa noastră.

Toate jucătoarele şi-au adus contribuţia la această calificare

Antrenoarea voleibalistelor vâlcene a trecut prin mari emoţii în setul al doilea al meciului cu CNNT Craiova, la accidentarea Anei Pomană, una dintre jucătoarele de bază. În locul acesteia, a intrat pe teren Ioana Teodorescu, care s-a achitat însă foarte bine de sarcinile primite, aşa cum a ţinut să menţioneze şi Denisa Stoicănescu. „Deşi este foarte tânără şi lipsită total de experienţă şi provine dintr-o clasă fără profil sportiv, Ioana Teodorescu s-a descurcat destul de bine pe teren şi a contribuit la rândul său la victoria cu Craiova”, ne-a mai precizat antrenoarea de volei de la CNMB.
„Comportarea fetelor a fost una excelentă, toate au jucat foarte bine, s-au dăruit exemplar şi le felicit pentru acest lucru. Nu pot să spun că s-a remarcat cineva în mod special, toate fetele merită apreciate pentru eforturile lor, au muncit enorm pentru calificarea în finală. Primul meci al turneului a fost cel dintre Slatina şi Craiova, după care am jucat noi două jocuri consecutive, cu o pauză de 30 de minute între ele. CNMB a fost echipa care a jucat două meciuri consecutiv şi a fost obositor pentru fete. În plus, şi încărcătura psihică a fost mare, pentru că am convenit să tragem tare ca să ne calificăm la finală, iar fetele au fost foarte hotărâte şi concentrate. Am bătut cu 2-0 de fiecare dată, la mari diferenţe de scor, deci se poate spune că am câştigat clar competiţia”, a spus Denisa Stoicănescu.

Finala se va juca după sistemul clasic din volei: 3 seturi din 5

În ambele meciuri jucate în Sala Capela, cu Slatina şi Craiova, Denisa Stoicănescu a început cu un sextet din care au făcut parte cele 6 jucătoare legitimate pe care le-a trecut pe foaia de joc. Este vorba de Sarah Durand, Clara Chiţescu, Carina Rabacu (căpitanul echipei), Alexandra Maria Popa, Ana Pomană şi Patricia Iepure. Pe parcursul partidelor, au mai fost folosite şi celelalte patru fete nelegitimate: Ioana Teodorescu, Emma Luican (sora Naidei Luican, de la echipa de junioare) – din clasa a VII-a, Mădălina Duţu şi Crina Dobrotă – din clasa a VI-a. „Le-am lăsat în afara lotului pe Ştefania Roşca (dintre jucătoarele legitimate) şi pe Andreea Popovici (dintre cele nelegitimate). Şi ele s-au încălzit cu noi, dar n-au intrat în meci pentru că n-aveam să folosim decât 6 jucătoare legitimate şi 4 nelegitimate”, a mai precizat Denisa Stoicănescu.
Turneul final de volei feminin din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor va avea loc în cea de-a doua jumătate a lunii mai, în judeţul Alba. La acesta vor fi participa opt echipe, care vor fi împărţite în două grupe de câte patru. „Noutatea faţă de turneele zonale e acee că se vor juca trei seturi din cinci, deci va fi o competiţie puţin mai dură pentru fete. Vom avea tot 10 jucătoare, din care 6 legitimate şi 4 nelegitimate”, a încheiat antrenoarea de la CNMB, Denisa Stoicănescu. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button