Acasă Karate Cluburile Chimia şi Sen Sport au dat alţi şase campioni naţionali la...

Cluburile Chimia şi Sen Sport au dat alţi şase campioni naţionali la karate

1788
0

Între 17 şi 19 martie, la Piteşti, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Karate Shotokan. La acest concurs au fost prezenţi şi mai mulţi reprezentanţi ai cluburilor Chimia şi Sen Sport. Aşa cum au obişnuit, şi de această dată vâlcenii au cules laurii victoriei. La Piteşti s-au obţinut şase titluri naţionale, la diferite probe şi categorii. Pe prima treaptă a podiumului au urcat Andreea Bîlă, Silviu Ghiţă, Ştefania Păun şi Mario Tănase. Titlurile de vicecampioni naţionali le-au revenit sportivilor: Andi Ştifu, Dmitrii Gustiuc, Andreea Bîlă, Roxana Sorică, Irma Ispas, Marius Găgeanu, Eduard Văcaru, Alin Nistor, Mario Tănase şi Sebastian Popescu. În total au fost 13 medalii de argint. În vistieria celor două cluburi vâlcene au mai ajuns şi 20 de medalii de bronz, obţinute de sportivii: Dmitrii Gustiuc, Paul Dinu, Silviu Ghiţă, Andi Ştifu, Clara Ghimiş, Marina Samson, Daniela Floarea, Alexia Alexandrescu, Ştefania Bogolsov, Ştefania Păun, Ştefan Zaharia şi Alin Nistor. „Rezultatele obţinute de sportivii noştri au fost remarcabile, având în vedere că acum se face schimbul de generaţie. La Piteşti, am obţinut şase titluri naţionale şi un total de 39 de medalii. Chiar dacă nu au urcat pe podium, ţin să remarc şi prestaţia sportivilor Andrei Toma, Ştefan Enescu, Cristian Ghimiş, Vlad Piroteală, Rareş Căţea, Denis Stanciu şi Raul Mitrea, care a fost una bună. Ne-au ajutat să obţinem aceste rezultate cele două stagii de pregătire de la Băile Felix şi Poiana Braşov, din luna februarie, dar şi cele două competiţii din Anglia şi Germania”, a spus antrenorul emerit Paul Dinu, la întoarcerea de la Naţionale. Sportivii sunt pregătiţi la Chimia şi Sen Sport, atât de acesta, cât şi de Andreea Bîlă şi Silviu Ghiţă.

Paul Dinu pleacă în Dubai, iar apoi în Qatar şi la Varna, la Mondiale   

Karate-ul i-a adus multe satisfacţii lui Paul Dinu. Pe lângă numeroasele titluri naţionale şi internaţionale obţinute şi distincţii la cel mai înalt nivel, prin sport acesta a avut posibilitatea să colinde lumea. În ultimii doi ani a fost cu karate-ul pe cinci continente. „Aventura” continuă. În perioada următoare, Paul Dinu se va întoarce în Dubai, în cel mai mare oraş din Emiratele Arabe Unite. Apoi, ca antrenor, va merge şi în Qatar. Plecarea spre EAU este programată pentru 28 martie. După acestea competiţii internaţionale, Dinu va participa la Campionatul Mondial de Karate Shotokan, care se va desfăşura în Bulgaria, la Varna.

Cantonamentele din acest an vor avea loc, cel mai probabil, în Antalya şi în Delta Dunării

Imediat ce vara îşi va intra în drepturi, karate-ka de la Chimia şi Sen Sport vor susţine un stagiu de pregătire. Anul trecut, locaţia a fost una deosebită. Cu costuri minime, tinerii sportivi aflaţi sub comanda lui Paul Dinu, Silviu Ghiţă şi Andreea Bîlă au beneficiat de un cantonament de cinci stele, pe insula grecească Lefkada. Anul acesta este posibil ca antrenorii vâlceni să-şi ducă elevii în Turcia, în staţiunea Antalya. Până atunci, se va organiza un examen de centură, dar şi Cupa Sen Sport, care este dedicată celor mai mici dintre practicanţii de karate. Tot în acest an, dar spre toamnă, se va mai organiza un cantonament în Delta Dunării.

În vară, Sen Sport va relua cursurile de înot de la Piscina Posada

Printre antrenamentele de la karate, Paul Dinu şi ceilalţi antrenori de la Sen Sport se ocupă şi să-i înveţe să înoate pe cei care nu ştiu să facă acest lucru. Cursurile de înot se vor desfăşura în anotimpul cald tot la Piscina Posada. Revenind la karate, pentru partea a doua a anului sunt programate alte competiţii importante. La Cheile Grădiştei se va desfăşura Cupa României, iar la Istanbul va avea loc Campionatul European. De asemenea, karate-ka vâlceni vor participa la o cupă internaţională, vor avea examene de centură, dar şi Cupa Vâlcea Open Karate. „Pe scurt, clubul nostru o să aibă un an încărcat cu de toate şi fără vacanţă. Mulţumesc clubului şi părinţilor pentru susţinere şi nu în ultimul rând, le mulţumesc sportivilor pentru că au înţeles să investească din timpul lor, beneficiind în schimb de frumuseţea şi nenumăratele avantaje ale acestui sport minunat. Cred că cel mai mare bine pe care îl poate face un părinte pentru copilul lui este să-l înscrie la karate. Medaliile sunt doar o etapă din karate, alături de multe altele importante, care compun acest minunat sport. Karateul se adresează tuturor oamenilor, indiferent de vârstă, dacă doresc să facă competiţie sau nu. Karate-ul este un alt mod de educaţie”, a precizat antrenorul emerit Paul Dinu. (S.S.)