Acasă Administratie Clinica de fizioterapie din Păuşeşti-Măglaşi va fi gata în primăvară

Clinica de fizioterapie din Păuşeşti-Măglaşi va fi gata în primăvară

310
0

La Păuşeşti-Măglaşi se lucrează de zor la clinica de fizioterapie din centrul comunei. Potrivit spuselor primarului Alexandru Dediu, investiţia trebuie finalizată până la 31 martie 2021. Pe perioada anotimpului rece se vor amenaja interioarele. Clinica va fi dotată cu aparatură de ultimă generaţie. 8 spaţii vor fi transformate în cabinete medicale, sală de gimnastică, sală de tratament şi altele de acest gen. Clinica va dispune de personal de specialitate, de medici, kinetoterapeuţi, psihologi, asistente medicale. Va funcţiona conform destinaţiei minim 5 ani. După această perioadă, autorităţile locale o pot transforma chiar în Spital. Se vor putea face contracte cu Casa de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale. Alexandru Dediu mai are şi alte investiţii mari în plan.

Primarul liberal din Păuşeşti-Măglaşi a anunţat că, săptămâna viitoare, va depune cererea de finanţare pentru extinderea sistemului de gaze naturale. În comună, reţeaua existentă se întinde pe o lungime de 18 kilometri. Documentaţia pentru noul proiect a fost făcută pentru 22 de kilometri, astfel încât toţi locuitorii să poată beneficia de această utilitate. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 2 milioane de euro.

În altă ordine de idei, autorităţile locale au investit, în ultimii ani, şi în sistemul educaţional. Au fost modernizate şcolile şi grădiniţele, astfel că acum, copiii beneficiază de condiţii ca la oraş. Pentru elevi, recent, Primăria Păuşeşti-Măglaşi a achiziţionat şi materiale ajutătoare pentru şcoala online. Au fost cumpărate 60 de tablete pentru copii, dar şi 12 laptopuri pentru profesori.