Acasă Diverse Clasamentul întocmit de DJST pentru evidenţierea celor mai buni sportivi a stârnit...

Clasamentul întocmit de DJST pentru evidenţierea celor mai buni sportivi a stârnit nemuţumiri. ”Simt frustrare”

853
0

Ca în aproape fiecare an, şi de această dată clasamentul întocmit de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, prin care sunt evidenţiaţi cei mai buni sportivi, a stârnit nemulţumiri. Antrenoarea de atletism Alina Borţa şi-a exprimat public dezamăgirea vizavi de criteriile care sunt luate în calcul pentru stabilirea laureaţilor anului.
”Fără supărare, dar în ritmul acesta o să îndrum toţi sportivii mei către karate pentru că la atletism e aproape imposibil să iei câteva medalii mondiale într-un an. Simt frustrare că atleta mea, Dana Govoreanu, junioară, bursieră olimpică a Federaţiei Române de Atletism, de trei ori campioană naţională anul acesta, locul 4 la Camp Balcanic şi locul 13 la Campionatul Mondial de Juniori, nu are valoare de Top 10 în judeţul nostru. Va trebui să o motivez altfel! Sunt dezamăgită de faptul că oameni ai sportului din judeţul nostru nu apreciază diferenţa dintre sporturi şi nu găsesc metode de a susţine toate valorile”, a transmis Alina Borţa, pe o reţea de socializare.
”Un clasament ruşinos! Din păcate nu este prima oară când se întâmplă aşa ceva! Se pare că devine obişnuinţă!”, a completat Alina Enescu, de asemenea, antrenoare de atletism.
”Din păcate, acestea sunt criteriile MTS, dar se pot face şi criterii specifice sau un clasament al disciplinelor olimpice. La Beijing a fost prezentă şi aceasta disciplina, dar nu am văzut ca au participat şi din România. Nu sunt de vina antrenorii sau sportivii, ci cei care fac criteriile din cadrul MTS”, a adăugat şi Coca Gavrişiu Niţulescu, fost inspector pe probleme de sport.