Acasă Politica Orban l-a „tamponat” pe Cîţu şi la Horezu: mi-aș dori ca Duca...

Orban l-a „tamponat” pe Cîţu şi la Horezu: mi-aș dori ca Duca să fie model pentru liderii PNL de astăzi

696
0

De vreo trei decenii, în fiecare an, pe 29 decembrie, liberalii vâlceni merg în pelerinaj la biserica de la Urşani, unde este înhumat, alături de soţia sa, Nadia, fostul prim-ministru şi lider PNL – I. G. Duca.

Organizaţia condusă de deputatul Cristian Buican l-a omagiat şi anul acesta pe marele om politic, asasinat de legionari în 1933, pe peronul gării din Sinaia. Cu mic, cu mare, miercuri dimineaţa, au depus coroane de flori la statuia lui I.G. Duca din Parcul Mircea cel Bătrân, după care au plecat spre Horezu, unde, la fel, la bustul fostului premier, a avut loc o ceremonie similară cu cea de la Rm. Vâlcea. La acţiuni, au ţinut să participe atât liderul PNL – Florin Cîţu, cât şi premierul actual – Nicolae Ciucă. Nu a fost o surpriză, prezenţa lor fiind anunţată oficial încă de ieri. Nu, surpriza a reprezentat-o prezenţa lui Ludovic Orban, fost premier şi lider PNL. Exclus din partid de curând, Orban a spus că, la comemorarea lui I.G. Duca, a fost invitat la liberalii vâlceni şi i s-a părut firesc să vină, la fel cum o face de foarte mulţi ani.

„Am participat astăzi la comemorarea marelui om politic I. Gh. Duca, la invitația liberalilor din Vâlcea, la un eveniment organizat la Urșani-Horezu. Se împlinesc 88 de ani de la asasinarea sa de către legionari, prim-ministru și președinte al Partidului Național Liberal în funcție. E foarte important să cinstim memoria înaintașilor noștri, să avem în permanență în minte sacrificiile de care au fost capabili, uneori cu prețul vieții, pentru a-și păstra crezul politic, pentru a lupta pentru apărarea democrației și pentru a se împotrivi extremismului. Mi-aș dori ca I. Gh. Duca să fie un model pentru liberalii de astăzi, care să înțeleagă că dăruirea de sine, onestitatea, verticalitatea și respectarea cuvântului dat sunt fundamentale pentru un om politic și pentru ceea ce va reuși să lase în urma sa”, a declarat Ludovic Orban, după ce s-a fotografiat alături de Jean Decuseară, Traian Dobrinescu şi alţi liberali de la Vâlcea.