Acasă Editorial Politic  Cine se teme de alegeri anticipate?

 Cine se teme de alegeri anticipate?

329
0
Trei sunt temele politice principale ale momentului în România: alegerea primarilor în două tururi de scrutin, eliminarea pensiilor speciale și anticipatele. Ca în orice democrație care se vrea respectată, părerile sunt împărțite: dreapta le dorește, stânga nu.
Actuala structură a Parlamentului nu permite punerea în practică a programului de guvernare liberal întrucât în legislativ PNL are 21%, iar PSD peste 40%. Alegerea primarilor cu cel puțin % plus un vot din sufragii nu este dorită de formațiunile care ar avea cel mai mult de pierdut – PSD (cu aproape 2000 de mandate fintr-un total de 36000) și UDMR (care stă bine în unele localități cu populație mixtă din județele Arad, Bihor, Satu-Mare, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj si Mureș, unde, deși românii sunt majoritari, sunt primari maghiari).
Cei ce nu doresc eliminarea pensiilor speciale sunt bineînțeles cei care le-au creat, adică social-democrații. Mai nou, în plin delir demagogic, văzând că orizontul de așteptare pe această temă este uriaș, Marcel Ciolacu a declarat că PSD-ul dorește sesiune parlamentară extraordinară.
Din analiza primelor două teme politice se vede clar necesitatea celei de-a treia – alegerile anticipate, un instrument al democrației, care funcționează cu succes în Marea Britanie, Spania, Italia, Austria și nu numai.
Semnalul dat anul trecut, în mai și noiembrie, este clar: poporul român (cel puțin în acest moment) nu mai dorește la guvernare stânga nereformată, care a frânat dezvoltarea României în anii de după Revoluție prin corupție și politici publice ale grupurilor de interese sau legi modificate pentru o singură persoană.
Toate afirmațiile de genul: nu este timp pentru organizarea acestora, nu sunt necesare, nu se câștigă decât două luni, căci în vară intervine vacanța parlamentară, sunt false și au ca scop doar intoxicarea și inflamarea electoratului de stânga. Alegerile anticipate, la fel ca și alegerea primarilor în doă tururi de scrutin și eliminarea pensiilor speciale sunt necesități ale momentului și, probabil, se vor înfăptui!
prof. Dan Săraru