Acasă Diverse Cine o poate opri pe Liverpool?

Cine o poate opri pe Liverpool?

135
0

Sfârşitul de an 2019 şi începutul lui 2020 ne arată o echipă în mare formă. Aceasta este câştigătoarea en titre a Champions League, F.C. Liverpool şi câştigătoare în premieră a Campionatului Mondial al Cluburilor, după 2-1 în finala contra brazilienilor de la Flamengo în 21 decembrie la Dubai.
După 30 de ani de aşteptare intensă a minunaților ei suporteri, se pare că anul acesta visul de a deveni campioană a Angliei se va împlini, avansul luat în fruntea clasamentului este imens (14 puncte şi un meci restant), obținând ceea ce nimeni nu a reuşit în Premier League vreodată: 20 de victorii şi un egal în 21 de etape disputate!
Jurgen Klopp a creat în doi ani de când a preluat echipa un team redutabil, adept al fotbalului total, aidoma Ajax-ului anilor ’70-’75, în care toată lumea atacă şi toată lumea se apără, cu posesie de 60-70% împotriva oricărui adversar.
F.C. Liverpool este în acest moment favorită să păstreze şi trofeul Champions League, singurele echipe care ar putea să o încurce fiind Juventus sau P.S.G.
În optimile ligii campionilor s-au calificat numai echipe din top5: Anglia şi Spania cu 4 echipe, Italia şi Germania cu 3 echipe şi Franța cu 2 echipe surpriza venind din Italia şi numindu-se Atalanta lui Gian Piero Gasperini, adepta aceluiaşi fotbal total ca şi Liverpool. Aşteptăm cu nerăbdare optimile de la sfârşitul lui februarie şi începutul lui martie cu câteva capete de afiş:
Real Madrid-Manchester City
Atletico Madrid- Liverpool
Chelsea-Bayern Munchen
Dortmund-PSG şi
Napoli- Barcelona
• Dan SĂRARU