Editorial Politic

Cine mai are încredere în aşa zisa Justiţie din România, care apără interesele politicienilor „dalmaţieni” şi îi hăituişte pe oamenii de rând?

Din punctul meu de vedere, părtaşi la distrugerea multor lucruri bune construite în România înainte de Revoluţia din 1989 sunt judecătorii. Nu toţi, desigur. Dar mulţi dintre ei au făcut “varză” legile fondului funciar şi au pus în scenă tunuri imobiliare de proporţii, care au făcut un rău imens acestei ţări. Tot din cauza lor, corupţia a atins cote fără precedent şi am ajuns o naţie condusă de hoţi. Procesele, în România, durează tot mai mult, iar atunci când mafia îşi dă mâna pe sub masă cu magistraţii, se dau achitări pe bandă rulantă şi, bineînţeles, statului român i se sparg în cap toate oalele, fiind pus să plătească despăgubiri colosale. Firesc ar fi fost ca, măcar în al 12-lea ceas, să apară o lege a răspunderii magistraţilor, dar cine să o dea, policienii, cei care, adesea, sunt complicii judecătorilor în multe afaceri sau încearcă să se pună bine cu “Justiţia” pentru a putea continua să fure liniştiţi?

Fără a avea neapărat o legătură cu cele spuse mai devreme, îmi vine în minte acum un exemplu de proces în care este implicat un politician din Vâlcea şi ce implicaţii are întreaga poveste. Înainte de 2016, a fost prins de ANI livrând marfă de la firma sa la instituţia în care era şi este ordonator de credite. A primit o condamnare, dar a continuat să “primărească”. Apoi, a făcut altă boacănă, şi mai mare. Constantin Cîrstina, de la Orleşti, pentru că la el mă refer, a condus un autoturism fără a avea permis auto, a lovit o femeie pe care a lăsat-o infirmă pe viaţă, a fugit de la locul accidentului, a indus în eroare organele judiciare, a instigat la comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă, în formă continuată (3 acte materiale), este complice la comiterea infracţiunii de “fals intelectual” în formă continuată (6 acte materiale) şi este acuzat, de asemenea, de abuz în serviciu pentru obţinerea de foloase necuvenite (2 acte materiale), toate în concurs real. Procesul penal a început în 2017, la destul de mult timp după comiterea faptelor de care este acuzat. Iar judecătorii au decis să-l judece în stare de libertate, aşa că mr. Cîrstina a candidat în 2016, a candidat în 2020 şi este în continuare primar la Orleşti, gestionând visteria locală la fel cum a făcut-o şi înainte. Cam aşa funcţionează în cazul şmecherilor „Justiţia” din România! Iar pe biata babă care vinde pătrujel la colţul pieţei sunt în stare să o reţină! Revenind la primarul “dalmaţian” de la Orleşti, un nou termen în procesul de la Curtea de Argeş (n. red. – s-a ales o instanţă la care presa din Vâlcea să nu poată ajunge prea des) va fi pe 21 mai a.c.. Sunt tare curios ce porcării de pretexte vor mai fi inventate pentru a lungi întreaga poveste şi pentru a pune, în final, batista pe “ţambal”!  (va urma)

Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Back to top button