Acasă Diverse Cine este noul sponsor al Cupei României?

Cine este noul sponsor al Cupei României?

178
0

Cupa României este cea mai cunoscută competiţie sportivă de la noi din ţară, organizată de Federaţia Romană de Fotbal (FRF) şi deschisă participării cluburilor afiliate FRF şi celor afiliate asociaţiilor judeţene de fotbal. Din mai 2022, Cupa României are un nou sponsor, a devenit Cupa României Betano.

Sponsorul este Betano, operatorul european de top din industria pariurilor sportive şi cel mai cunoscut cazinou on-line. Astfel Betano este noul sponsor principal al Cupei României, cupa care s-a reinventat şi are un nou format competiţional aprobat.

Betano – sponsorul principal al Cupei României

Betano rămâne sponsor principal al Cupei României timp de trei sezoane competiţionale. În plus, Betano primeşte şi statutul de naming sponsor al Cupei României, de unde şi numele schimbat Cupa României Betano. Descoperă Betano cod promo și profită de oferta competitivă și o platformă completă.

Noul format aprobat va fi unul modern, atractiv şi dinamic, potrivit lui Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal. Betano urmează să contribuie la creşterea competiţiei în toţi anii în care va fi alături de Cupa României.

Betano este pe piaţa românească din 2016 şi susţine competiţia sportivă, performanţa, atleţii de elită. Cei de la Betano au susţinut Universitatea Craiova, echipa FCSB, Liga Naţională de Golf Betano, dar şi sportivi care au făcut performanţă, Ciprian Marica, Simone Tempestini, pilot de raliu sau Alina Vuc, cea mai bună luptătoare din ţară.

Cupa României, sponsorizată de acum de Betano, va avea un format diferit faţă de cel pe care îl ştiau suporterii. În priză faza competiţională vor participa 42 de echipe, venite din faze judeţene, din cele şapte regiuni stabilite anterior. Regiunile au şase echipe, două grupe a câte trei echipe, din fiecare regiune merge mai departe o echipă.

În a doua etapă, turul 1, vor fi 76 de echipe, şapte câştigătoare şi 69 din Liga 3. Turul doi, a treia etapă, rămân 58, 38 calificate şi 19 din Liga 3, o echipă din Liga 2. În turul trei vor rămâne doar 48 de echipe, 28 din turul doi şi 19 din Liga 2. În play-off vor fi 24 de echipe din turul 3 şi opt echipe din Liga 1, de la locul 9 în jos din cel mai recent sezon de Liga 1.

Urmează grupele cu 16 echipe din play-off şi 8 formaţii din sezon anterior Liga 1. Patru grupe, şase echipe, aceasta va fi împărţirea finală în urne. În sferturile Cupei României merg primele două echipe din fiecare grupă, iar echipele care câştiga grupa joacă pe teren propriu.

Este foarte important ca o astfel de competiție să se bucure de sprijin financiar din partea unor branduri mari. Pe lângă sprijinul financiar, aceste branduri oferă mai multă credibilitate competiției. Pentru că Betano a ales să fie sponsor principal, foarte mulți pariori s-au orientat către această casă de pariuri în timpul competiției.