Liga IVFotbal

Chimia a pierdut cu Avântul Pielești și părăsește Cupa fără să joace în faza regională

Chimia 1973 Rm. Vâlcea, echipă cu o vechime de 12 ani în fotbalul organizat, cu rezultate bune în majoritatea campionatelor, formație care în sezonul trecut a cucerit și un trofeu, cel al Cupei României pe Vâlcea, ar fi trebuit să debuteze miercuri, 10 iulie, la Mihăești, în faza regională a competiției. Rămâne o zi de tristă amintire. S-au îndeplinit aproape toate condițiile, bază sportivă pregătită corespunzător, cu teren marcat, ambulanță, pază, jucători aduși de prin țară, transferuri făcute de urgență, un public numeros, arbitri veniți din alte județe să conducă jocul… Mai puțin una nu a fost respectată. Viza medicală corespunzătoare, de medicină sportivă. Chimiștii le aveau valabile pe cele cu care au jucat în returul Ligii a IV-a, însă nu au știut că au nevoie la acest nivel de aviz de specialitate, de la medicul specialist în medicină sportivă. Conducerea clubului consideră că o vină importantă pentru această situație o are AJF Vâlcea.

”Am primit în urmă cu doar câteva zile un e-mail de la AJF, în care sunt menționate niște articole din ROAF, dar nimic cu subiect și predicat. Din momentul în care am câștigat Cupa României trebuia să ni se atragă atenția că vizele medicale cu care am jucat nu sunt valabile și în faza regională. Ceea ce mi se pare absurd. Nu e o linie peste tot, adică același regulament? Cei de la Pielești spun că au avut vize de medicină sportivă pentru că la ei așa se joacă în Liga a IV-a, numai cu medicină sportivă. E obligatoriu. Detaliile acestea ar fi trebuit să le știm din timp”, au precizat oficialii trupei vâlcene.

În condițiile nerespectării acestei cerințe, arbitrii nu au dat drumul la meci. Chimia și Avântul Pielești au disputat, în afara competiției, un amical, terminat favorabil oaspeților. Ciprian Vlădoi, Cosmin Băița și colegii lor nu au mai avut niciun chef de fotbal după ce au aflat că partida nu va avea nicio miză. Dacă erau întrunite condițiile, vâlcenii aveau șanse mari de reușită. Oaspeții au venit în efectiv redus, cu 13 jucători, mulți dintre ei tineri. În primul 11 îi aveau pe: Bosnea – Nicu, Costea, Tudor, Gugu, Militaru, Stoian, Stan, Crețu, Alexandru Florin, Marcu. Ca rezerve erau trecuți Diaconu și Boboc. Chimia avea la dispoziție 20 de jucători, deci bancă de rezervă completă. În primul 11 s-ar fi regăsit: Oțăt – Georgescu, Anghel, Matei, Băița, Duminică, Rădescu, Cîrstea, Ilea, Ciprian Vlădoi și Vlăsceanu.

Chimia va pierde, așadar, meciul cu Pielești cu scorul de 3-0, la ”masa verde”. Sâmbătă, 13 iulie, ar fi trebuit să joace în deplasare cu CS Domnești, din Argeș. Cel mai probabil (în proporție de 99%), partida nu va mai avea loc. Ar trebui ca jucătorii să fie evaluați medical la cabinetul de specialitate, de medicină sportivă, pe repede înainte, să rămână blocați la Vâlcea. Și costurile sunt mari și nu se mai justifică, în condițiile în care Chimia nu mai are șanse să câștige grupa. A pornit cu aceste gânduri, de a avansa cât mai mult în competiție, dar visul i s-a năruit fără să poată lupta pentru el. Așadar, câștigătoarele Cupei din Dolj și Argeș se vor lupta, pe 17 iulie, pentru șefia în grupă, care asigură prezența în finala regională, din 20 iulie.

Pe 31 iulie debutează faza națională. Abia atunci vom mai avea în competiție echipe vâlcene. Trei au dreptul să participe, Flacăra Horezu, Viitorul Dăești și SCM Rm. Vâlcea, dar probabil nu vor intra în același timp.

Articole Similare

Back to top button