Liga IVFotbal

Chimia a cucerit Cupa României! Elvis Năstase a apărat o lovitură de pedeapsă în mintul 121!!! Băița, tur de forță, din Germania, în Treapt

După 12 ani, visul s-a împlinit! Chimia 1973 Rm. Vâlcea și-a trecut în palmares prima Cupă de la înființare! A mai obținut trofee, dar nu Cupa! Sâmbătă, 15 iunie, formația coordonată de Alin Savu și Ovidiu Creangă a reușit să facă și ultimul pas, după un parcurs excelent în competiție. Pe stadionul din Horezu, trupa râmniceană s-a impus cu scorul de 2-1 finala cu Oltețul Alunu. Câștigătoarea a fost decisă după 120 de minute. Alunu a avut șansa să trimită jocul la penalty-uri, dar a ratat o lovitură de pedeapsă acordată la ultima fază. Portarul Elvis Năstase a fost erou pentru Chimia. A apărat și a adus trofeul mult râvnit de echipa sa. Oltețul a pierdut ambele finale, dar rămâne cu amintirea unui sezon de excepție, atât la seniori, cât și la juniori.

”A fost un meci de infarct! Cred că farmaciile din Horezu au terminat stocul de Aspacardin. A fost 0-0 la pauză, pe o ușoară dominare a adversarilor. Au deschis scorul prin minutul 60, după o centrare și o deviere cu capul a lui Marian Pleașcă. Am împins jocul către poarta adversă și după doar vreo opt minute am reușit egalarea. Cătălin Duminică a obținut un penalty, iar Ilie Mușuroia a egalat: 1-1. Ne-am dus în prelungiri. Am făcut forțat două schimbări. În minutul 90+7 am preluat conducerea. ”Juniorul” nostru, Ovi Creangă, a executat un corner. Mingea a fost deviată de un adversar, dar oricum se ducea în poartă, direct din corner. Ne-am așezat bine în teren, Alunu a venit iar peste noi, dar Băița a fost imperial. La fel și Ilie Mușuroia. Ambii noștri fundași centrali s-au descurcat excelent. Băița, la ora 10.00 dimineața era în Germania, după nopți pierdute și concerte la care a participat prin prisma jobului. A făcut un tur de forță și a ajuns la Horezu. Incredibil cum a jucat în condițiile date. La ultima fază, în minutul 121, arbitrul a indicat punctul cu var. A dat un penalty ușor pentru Oltețul. Dintr-un metru i-a venit mingea în mână jucătorului nostru. Elvis Năstase a apărat penalty-ul și Cupa României Boromir a ajuns la Chimia! A fost un meci de luptă, tensiune maximă. Echipa care și-a dorit mai mult a câștigat. Felicităm întreg lotul pentru determinare! Îi dedicăm acest trofeu lui Țuțu Popa, în memoria tatălui său”, a declarat Gabi Glodeanu, oficialul Chimiei.

”Mergem să ne bucurăm cum știm noi cel mai bine după cucerirea acestui trofeu, să ne hidratăm cu apă minerală, suc de struguri și ce se mai poate”, au mai adăugat chimiștii.

Finala Cupei României Boromir, de la Horezu, a fost arbitrată de o brigadă ce l-a avut la centru pe Alexandru Marinoiu. La cele două linii s-au aflat Cristian Cosmescu și Andrei Dumitrașcu. Rezervă: Darius Boldu. Observator: Cătălin Buși. Președintele AJF, Adrian Comănescu, alături de Cătălin Buși, au premiat finalista și câștigătoarea fazei județene a Cupei României.

Supercupa AJF va deschide sezonul viitor. Se va juca între Chimia și Sparta.

Articole Similare

Back to top button