Acasă Liga III Cetatea a rezistat pe malul Olăneștiului! Minerul nu a putut produce surpriza

Cetatea a rezistat pe malul Olăneștiului! Minerul nu a putut produce surpriza

952
0

Cu o victorie și un egal, în primele trei etape din Liga a III-a, ca și rezultate pozitive, Minerul Costești a prins curaj. Spera să poată produce surpriza și în fața uneia dintre formațiile despre care se spune că ar fi principala favorită la câștigarea seriei, că are lot, buget și susținere pentru a promova, Cetatea Turnu Măgurele. Meciul a avut loc vineri, pe stadionul Brothers. Surpriza a ținut doar 35 de minute.

Oaspeții au amenințat poarta lui ”Țețe Jr.” din primele minute. Denis a avut o intervenție bună, la execuția lui Dogaru, din lovitură liberă. Apoi, teleormănenii au rămas cu poarta goală, dar vâlcenii au scăpat cu bine. În minutul 21, s-a schimbat tabela. Minerul a trecut în avantaj dintr-o fază fixă. Ion Marian a executat o lovitură liberă obținută în partea stângă, mingea a ajuns în dreapta, la Vasilescu, apoi în fața porții, de unde Radu Filip nu a avut de îndeplinit decât o simplă formalitate: 1-0. Costești nu a putut să țină de scor. Trupa pregătită de Costin Lazăr, fostul fotbalist de la Rapid, Sportul Studențesc, PAOK, FC Voluntari, a egalat în minutul 34, după o fază fixă. Mingea a ajuns în careu. Denis Vlădoi a avut reflex, a scos de două ori, o dată respingând-o în transversală, însă apărătorii Minerului au rămas blocați și a treia oară Costache a trimis-o în plasă: 1-1. Acesta a fost și scorul pauzei.

La 10 minute de la reluare, Turnu Măgurele a preluat conducerea. Un șut surprinzător al lui June, de la 20 de metri, deviat, l-a prins pe picior greșit pe Vlădoi, care a scos mingea din plasă: 1-2. Gazdele au încercat să revină pe tabelă, dar nu au putut întoarce rezultatul. Spre final, tot oaspeții au avut o șansă mare de a înscrie, la șutul lui Costache, din unghi, din 5 metri, dar Vlădoi Jr. s-a opus golului 3.

Cetatea a plecat cu toate cele trei puncte de pe malul Olăneștiului. În etapa viitoare va da piept tot cu o formație vâlceană, dar la Turnu Măgurele: Cozia Călimănești. Minerul merge la Horezu.

În partida cu Turnu Măgurele au jucat pentru Costești: Denis Vlădoi – Enache, Filip, Fierbințeanu, I. Marian, Vasilescu, Nicolaescu, Cotolan, Stanca, Tisanu, Neacșa. Au mai intrat: Cruceru, Militaru, Stere, Zamfirescu și Bia Gonzalez.