CET Govora CNMB a obţinut două victorii la turneul semifinal

CNMB_juniori_2015_11 (1)VOLEI FEMININ / CN DE JUNIOARE

Echipa de junioare CET Govora CNMB a participat week-end-ul trecut, la Tg. Mureş, la turneul semifinal din cadrul Campionatului Naţional de volei. Trupa lui Marius Mărgărit a avut o comportare onorabilă la această competiţie, iar la final a ocupat locul 4. Ceea ce înseamnă că a încheiat sezonul actual în primele 16 echipe din ţară, o performanţă de care antrenorul vâlcean s-a declarat cât se poate de mulţumit. Vâlcencele au obţinut două victorii la turneul de la Tg. Mureş, ambele cu 3-2, împotriva echipelor CSŞ Topliţa şi LPS Bihorul Oradea.

În rest, CET Govora CNMB a suferit trei înfrângeri, toate cu 3-0, în faţa echipelor CSŞ Sibiu, CSU Medicina CNUE Tg. Mureş şi CSŞ 2 CNE CSM Baia Mare.

Echipa vâlceană a ajuns la Tg. Mureş doar cu o oră înainte de primului meci

„A fost un turneu greu pentru noi, mai ales că am înfruntat echipe formate din jucătoare cu talie mare. Dar şi foarte puternice, cum au fost Tg. Mureş şi Baia Mare, oraşe în care funcţionează două centre naţionale de excelenţă în volei. De fapt, echipa din Tg. Mureş e alcătuită în majoritate din jucătoarele care fac parte din lotul reprezentativ de junioare. Pe lângă aceste două echipe care au pornit clar ca favorite, celelalte patru formaţii au fost de aceeaşi valoare, iar fiecare meci s-a jucat de la egal la egal”, a precizat Marius Mărgărit.
„Doar faptul că am ajuns abia miercuri la Tg. Mureş, cu o oră înainte de primul meci, cu CSŞ Sibiu, pentru că am avut nişte probleme pe drum, a făcut să jucăm mai rău în prima zi şi să pierdem meciul cu trupa de pe Cibin. Cu o victorie atunci, am fi terminat pe locul 3. În cea de-a doua zi, cu Topliţa, am avut 2-1 şi 19-13, dar am pierdut totuşi setul 4, iar apoi ne-am impus în tie-break, greu, cu 15-12, la capătul unui meci extrem de echilibrat. Pe urmă, am avut de asemenea 2-0 (seturi adjudecate la 15 şi 17) cu Oradea. Adversarele ne-au egalat însă, aşa că a fost nevoie din nou de set decisiv, pe care l-am câştigat la 13”, a adăugat Mărgărit.

Marius Mărgărit, antrenor CET Govora CNMB:
„Am terminat campionatul în primele 16 echipe în ţară, din aproape 40 câte au început sezonul”

Marius Mărgărit a afirmat încă dinaintea turneului semifinal de la Tg. Mureş că prezenţa în faza finală este compromisă. Tocmai de aceea, acesta a recunoscut că nu putea aştepta mai mult de la jucătoarele sale. „Consider că locul 4 pe care l-am obţinut este de apreciat. Din cinci meciuri, am câştigat două, ceea ce e un lucru bun. Am terminat campionatul în primele 16 echipe în ţară, din cele aproape 40 câte au început sezonul, ceea ce e totuşi o performanţă în condiţiile actuale. Dacă n-am fi avut ghnionul de a pica în grupă cu două forţe precum Tg. Mureş şi Baia Mare şi dacă nu am fi jucat în prima zi cu Sibiul, când fetele au fost obosite după drum, consider că puteam ţinti chiar mai sus. De calificare, nu putea fi vorba, însă, nu aveam şanse, deoarece mai departe mergeau doar primele două clasate, iar Tg. Mureş şi Baia Mare chiar erau cu multe clase peste celelalte patru echipe, dar locul 3 era la îndemâna noastră”, a mai afirmat Marius Mărgărit.
„Am avut o comportare bună, mai ales în condiţiile în care noi nu am avut la dispoziţie două titulare, Mara Moldovan şi Elena Văduva. Prima are piciorul în ghips, iar cealaltă s-a operat pe tibie. Cele două au făcut totuşi deplasarea cu echipa, şi le-am trecut şi pe foaie, pentru că altfel am fi pierdut meciurile la «masa verde». Iar asta deoarece nu am avut alte jucătoare cu talie ca să le înlocuim. Cu echipa asta improvizată, cu trei cadete permanent în teren (Carina Rabacu, Sarah Durand şi Andreea Cârstea), nu pot decât să spun că am obţinut o clasare bună. Lângă cele trei cadete, am mai folosit obligatoriu trei junioare (Alina Blăgan, Ştefan Pomană şi Naide Luican). În ceea ce priveşte comportarea fetelor, toate au jucat bine, în anumite zile. Şi inclusiv rezervele pe care le-am introdus pe teren s-au achitat de sarcini”, a încheiat antrenorul de volei de la CNMB. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button