Acasă Diverse „Cerere în căsătorie”, cu faimoasa Anca Dinicu, sâmbătă, la Vâlcea

„Cerere în căsătorie”, cu faimoasa Anca Dinicu, sâmbătă, la Vâlcea

109
0

Teatrul Anton Pann vă propune pentru sâmbătă, 23 octombrie, începând cu ora 19:00, o comedie pe cinste – „Cerere în căsătorie”, spectacol în care va juca şi Anca Dinicu, actriţa care a dat viaţă personajului Gina Felea. Anca Dinicu este o actriţă de succes, care s-a făcut atât de uşor remarcată datorită personajului creat de Mihai Bendeac – Gina Felea, din serialul „Băieţi de oraş”, difuzat pe Antena 1.


Chiar dacă a jucat în numeroase piese de teatru cu roluri şi în cinematografie, personajul Gina Felea a consacrat-o. Acum este actriţa Teatrului Anton Pann şi, în această sâmbătă de 23 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul Anton Pann, va juca în “Cerere în căsătorie”, spectacol în care va interpreta rolul Nataşei. Subiectul spectacolului “Cerere în căsătorie” este despre cum se începea o relaţie acum mai bine de un secol. Mai exact, despre cum se făcea o cerere în căsătorie şi, mai ales, despre ce “dezastru” se putea întâmpla dacă pretendentul se abătea uşor de la subiect. Premiera acestui spectacol a avut loc pe 7 martie 2021, dar din cauza pandemiei, cu care ne confruntăm şi în momentul de faţă, piesa a avut doar câteva reprezentaţii. Astfel că invitaţia Teatrului Anton Pann este de a veni şi a vă bucura de acest spectacol, pe care mulţi nu l-au văzut.
“Cerere în căsătorie”, scrisă în 1889, este una din primele comedii cehoviene. Tânărul moşier Lomov, de 35 de ani, anxios, ipohondru şi foarte nepriceput în treburile gospodăreşti, crescut de o mătuşă bogată şi foarte autoritară, moşteneşte întreaga avere după moartea acesteia. Văzând că nu poate să-şi poarte de grijă şi problemele pe care le are îl depăşesc, hotărăşte să se însoare cu Nataşa. Îmbrăcat festiv, se duce la tatăl ei, Ciubocov, să o ceară de soţie, acesta omiţând să-şi informeze fiica despre adevărata intenţie a vecinului. Rămas singur cu fata, pretendentul se încurcă în vorbe şi o face pe tânără să creadă că scopul vizitei este o ceartă din vechime pentru un teren. Până la urmă, veţi descoperi dacă povestea lor se va încheia cu o căsătorie sau nu.
Din Distribuţie, fac parte Tudor Andronic- Lomov, Anca Dinicu – Nataşa şi Kostas Mincu – Ciubocov, iar regia şi scenografia sunt semnate de Dragoş Câmpan.
Tot sâmbătă, dar de la ora 11:30, actorii păpuşari ai Teatrului Anton Pann îi invită pe cei mici să vadă sau să revadă “Firul de aur”, povestea fetei de morar închisă într-un turn şi pusă să toarcă fânul în fire de aur. (D.Ş.)