Acasă Box Cel mai frumos cadou în prag de sărbători! Pugilistul Ionuț Ciuma, campion...

Cel mai frumos cadou în prag de sărbători! Pugilistul Ionuț Ciuma, campion național!

918
0

În prag de sărbători, pugilistul vâlcean Ionuț Ciuma a primit cel mai frumos cadou. De fapt, și l-a făcut singur. Eforturile i-au fost răsplătite! Joi, 9 decembrie, a devenit campion al României la box. Sportivul de la CS Chimia a obținut titlul național la Under 22, la categoria +92 de kilograme. A fost ultima șansă să triumfe la acest nivel. Din 2022 va concura numai la seniori.

Campionatul Național de Box Under 22 și pentru cadeți se află în plină desfășurare, la Brăila. Pentru Ionuț Ciuma, boxeur pregătit de maestrul Nicolae Dobrițoiu și Mihai Barbu, a fost a patra medalie obținută în 2021. Avea trei de bronz, la Cupa României Under 22, Cupa României de Seniori și Campionatul Național de Seniori, iar acum a luat aurul la Naționalele Under 22. În finală, Ionuț Ciuma a învins un sportiv de la Zalău.

Din delegația Chimiei de la Brăila mai face parte și Răducu Grăjdan. Acesta concurează la cadeți, categoria 57 kilograme, întrecere care a înregistrat 190 de participanți. Grăjdan a câștigat primul meci prin abandonul adversarului. Vineri, 10 decembrie, va lupta pentru a-și asigura medalia de bronz.