Acasă Auto-Moto Cel mai dificil raliu de hard enduro din lume, în judeţul Vâlcea

Cel mai dificil raliu de hard enduro din lume, în judeţul Vâlcea

464
0

enduro moto valceaVineri, cei 194 de rideri înscrişi în cel mai dificil raliu de hard enduro din lume au trecut şi prin judeţul Vâlcea, din munţii Cindrelului pe culmile Lotrului. Aici, echipa Red Bull Romaniacs le-a pregătit competitorilor noi surprize.

După prima zi de raliu, podiumul a fost ocupat de câştigătorii ultimelor trei ediţii, Graham Jarvis (2011), Andreas Lettenbichler (2009) şi Chris Birch (2010), diferenţa dintre ultimii doi fiind de doar 6 secunde. Traseul celei de-a doua zile de offroad a avut o lungime medie de 110 km. Startul a fost dat la Râul Vadului, iar finishul a avut loc la Voineasa. În ziua următoare, traseul a avut o lungime medie de 125 de kilometri, cu start în Voineasa şi finish la Robeşti. Potrivit comunicatului de presă transmis de Renatta Stepanov şi Bogdan Brylynski, competiţia s-a terminat duminică, la Sibiu, în Dealul Guşteriţei. „Cu Graham Jarvis desprins de pluton la peste 45 de minute, cu un avans destul de serios luat de Andreas Lettenbichler, înaintea ultimei zile de off-road, lupta încinsă se dădea pentru locul 3. După ce a încheiat cea de-a doua zi pe locul 7, neozeelandezul Chris Birch a terminat pe locul 2 a treia zi de offroad şi îi sufla în ceafă în clasamentul general tânărului Jonny Walker. Încă din primul check-point, lupta între cei doi se anunţa extrem de strânsă. Birch a reuşit să îl ajungă din urmă pe Jarvis, cei doi mergând cot la cot până la jumătatea cursei. Însă, după service point, Walker s-a autodepăşit şi, chiar dacă a ajuns al treilea în finish, a câştigat la timp ultima zi de offroad a raliului”, se arată în document.
Linia de start a fost trecută, în ordine, de Graham Jarvis, Chris Birch, Jonny Walker, Andreas Lettenbichler şi Xavi Galindo.
Cu titlul câştigat weekendul trecut, Jarvis îl egalează pe francezul Cyril Despres, şi el triplu câştigător al celui mai dur raliu de hard enduro din lume.