Acasă Diverse Cel mai bun antrenor din handbalului feminin românesc o vede pe Norvegia...

Cel mai bun antrenor din handbalului feminin românesc o vede pe Norvegia ”regină” în Japonia

244
0

După primele zile la Campionatul Mondial, cel mai bun antrenor din handbalul feminin românesc, Florentin Pera, de la SCM Rm. Vâlcea, şi-a făcut o impresie despre posibilităţile fiecărei echipe participante la acest turneu final. Pera speră ca România să ajungă cât mai departe, însă aurul crede că va merge în nordul Europei.

”Eu cred că Norvegia va câştiga Campionatul Mondial. Norvegia sau poate Rusia. Şi Coreea de Sud a avut evoluţii bune. Cele trei sunt bine aşezate, au avut evoluţii constant bune. Franţa e una dintre echipele care-mi plac, în general modul în care se apără, dar în acest debut de Campionat Mondial nu a convins. În privinţa echipei noastre, e clar că-mi doresc tot ce e mai bun. După un început nefericit cu Spania, am reuşit să obţinem două victorii, chiar dacă în partida cu Kazakhstan nu am convins. A urmat jocul cu Muntenegru, în care fetele au avut o atitudine total diferită de cea din meciul anterior. Au dat dovadă de spirit de luptă, a fost mobilizare generală. Păcat că nu am reuşit să obţinem un rezultat pozitiv! Am avut patru goluri în faţă, dar nu am reuşit să ne menţinem în avantaj. Sper să facem un joc bun contra Ungariei, să reuşim să mergem mai departe. Chiar dacă ne vom duce în Main Round fără puncte, merităm să fim acolo. Avem multe plusuri în echipa României. În primul rând o avem pe Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume, care e într-o formă extraordinară, peste aşteptări, ţinând cont de faptul că vine după o accidentare care a ţinut-o departe de teren mult timp. A arătat că merită titlul de de cea mai bună jucătoare din lume. Echipa Ungariei a făcut schimbul de generaţii. Vin din spate jucătoare talentate, de valoare, care şi-au demonstrat supremaţia la nivel de junioare, de tineret, însă deocamdată le lipseşte experienţa. Noi avem experienţă şi valoare şi putem face diferenţa”, este de părere Florentin Pera.

În altă ordine de idei, pentru SCM, Campionatul Mondial poate avea şi o altă însemnătate. Măcar una dintre jucătoare campioanei care nu se încadrează în criteriile FRH ar putea ieşi din această categorie. Dintre handbalistele din lotul liderei Ligii Florilor prezente în Japonia, Samara da Silva şi Alicia Fernandez sunt în afara criteriilor. Sami nu mai are şanse să ajungă cu Brazilia în primele 10 la Mondiale, însă Fernandez, da! Spania are patru victorii în patru meciuri, iar din această postură se poate gândi chiar la titlul mondial. (S.S.)