Acasă Diverse Cea mai tare întrecere a poştaşilor, câştigată de Claudiu Costescu (Horezu) şi...

Cea mai tare întrecere a poştaşilor, câştigată de Claudiu Costescu (Horezu) şi Mariana Florescu (Rm. Vâlcea)

873
0

– cei doi vor reprezenta Vâlcea în finala pe ţară, de pe 28 august

 

“Marşul poştaşului” este o competiţie sportivă cu o tradiţie îndelungată şi reprezintă un mod plăcut şi interesant de verificare a condiţiei fizice a celor care, zi de zi, ne aduc la uşă sau la poartă corespondenţa. Majoritatea parcurg 5-10 kilometri în fiecare zi şi, pe deasupra, duc pe umeri şi o geantă plină cu scrisori, care în general nu cântăreşte sub 8-9 kilograme.  


Anul acesta, “Marşul factorilor poştali” a ajuns la ediţia cu numărul 41. Competiţia se desfăşoară în toate judeţele României, urmând ca, pe 28 august, să fie finala pe ţară.

La Vâlcea, concursul a avut loc sâmbătă, 7 august a.c., în  Parcul Zăvoi, şi a adus la linia de start peste 50 de poştaşi din judeţ. Constantin Vlaşcu, de la Asociaţia Sportul pentru Toţi, i-a sprijinit pe partea de logistică şi relaţii cu mass-media. La organizare, au mai contribuit, bineînţeles, OJP Vâlcea, instituţie coordonată de Iuliana Monica Ceapă, precum şi filiala din judeţul nostru a SLPR (Sindicatul Liber al Poştaşilor din România), care îl are preşedinte pe Cristian Tănăsoiu.

Poştăriţele înscrise în competiţie au parcurs 3 kilometri, iar colegii lor bărbaţi au mărşăluit 5 km.. La masculin, locul I a fost câştigat de Claudiu Costescu, de la O.P. Horezu. Locul 2 i-a revenit lui Sorin Preda, de la OZP Drăgăşani, iar pe 3 s-a situat Constantin Ivan, de la OZP Rm. Vâlcea. La fete, ordinea a fost următoarea: locul 1 – Mariana Florescu, locul 2 – Cristiana Vegea, ambele de la OZP Rm. Vâlcea şi locul 3 – Ileana Vasile, de la O.P. Băile Govora.

Câştigătorii au primit cupe, medalii, diplome, dar şi premii oferite de Rotarexim, Boromir Ind, Nordexim, David’s şi Primăria Comunei Bujoreni. Şi ceilalţi participanţi au fost recompensaţi cu medalii şi cadouri prin bunăvoinţa sponsorilor mai sus amintiţi.

Potrivit afirmaţiilor coordonatorului Asociaţiei Judeţene Sportul pentru Toţi, Constantin Vlaşcu, la finala pe ţară, de pe 28 august, Vâlcea va fi reprezentată de primele locuri: Claudiu Costescu şi Mariana Florescu. Competiţia se va desfăşura în judeţul Hunedoara, la Orăştie. (va urma)