Acasă Diverse Ce trebuie să ai în vedere atunci când amanetezi bunuri din aur

Ce trebuie să ai în vedere atunci când amanetezi bunuri din aur

143
0

Ai nevoie de un împrumut rapid de bani care să-ți ofere siguranță și multă flexibilitate? Atunci, una dintre cele mai oportune variante este să amanetezi bunuri din aur cărora nu o să le simți lipsa pentru o perioadă. Casele de amanet oferă această posibilitate de împrumut rapid care te pot scăpa de situațiile neplăcute din punct de vedere financiar, dar este important să cunoști anumite aspecte legate de amanetarea obiectelor din aur pe care le deții.

1. Valoarea bunurilor din aur

Dacă vrei să te prezinți la o casă de amanet pentru a cere un împrumut temporar în schimbul unei bijuterii din aur, trebuie să te asiguri de valoarea adevărată a bunurilor. Valoarea o poți estima în funcție de greutatea bijuteriei, de numărul de carate, de calitatea acestora în funcție de inscripțiile din interiorul bunului din aur, de alte elemente valoroase precum pietrele prețioase montate pe inelele din aur și de condițiile de uzură. În acest fel, poți să-ți asumi o marjă de eroare în ceea ce privește prețul corect pentru amanet.

Mai mult, atunci când ajungi la casa de amanet, poți inspecta „piața” prin observarea prețurilor din vitrine în vederea bijuteriilor din aur second hand, care au rămas în proprietatea caselor de amanet.

2. Decide dacă vrei să amanetezi sau să vinzi bunurile din aur

Este foarte important să-ți identifici nevoia de împrumut. Ai nevoie de un împrumut temporar în urma căruia îți vei răscumpăra bijuteria amanetată sau ai nevoie să vinzi bunul din aur pentru un împrumut pe care nu trebuie să-l rambursezi? Această decizie trebuie să gândită în strictă legătură cu posibilitățile tale financiare.

În cazul amanetării și împrumutului temporar, casele de amanet, de regulă, oferă o perioadă de grație de minim 30 de zile în care poți să-ți răscumperi bunul din aur fără a plăti taxe suplimentare. În contractul de amanet poate fi stipulat faptul că, dacă nu ai posibilități financiare de rambursare a împrumutului în 30 de zile, va trebui să plătești un comision pentru menținerea bijuteriei în casa de amanet – astfel încât să-ți menții dreptul de răscumpărare, iar firma să nu o scoată la vânzare.

3. Informează-te cu privire la clauzele din contractul de amanet

Contractul de amanet reprezintă acțiunea legală care se desfășoară între persoana care dorește să amaneteze un bun din aur și casa de amanet. Este foarte important să fii conștient de toate clauzele înregistrate în contract, să pui întrebări acolo unde întâlnești nelămuriri legate de termenii și condițiile amanetării, pentru a elimina evenimentele neplăcute care pot apărea ulterior din cauza necunoștinței de cauză. Consideră importante 3 aspecte pe care trebuie să le urmărești în contractul de amanet:

  • Condițiile contractului: comisionul sau taxele percepute, durata minimă și durata maximă a acestuia, posibilitățile de rambursare anticipată și de recalculare a comisionului, etc.;
  • Condițiile de prelungire și eventuala perioadă de grație;
  • Condițiile de recuperare a bunurilor din aur amanetate.

Atunci când vrei să amanetezi bunurile din aur pe care le ai în proprietate, asigură-te că alegi o casă de amanet de încredere care funcționează în concordanță cu prevederile legale!