Acasă Diverse Ce seară minunată! SCM, victorie la 7 goluri diferență la debutul în...

Ce seară minunată! SCM, victorie la 7 goluri diferență la debutul în Liga Campionilor

683
0

Vineri, 4 octombrie, a fost nouă zi de referință pentru handbalul vâlcean. La debutul în cea mai puternică competiție inter-cluburi din lume, SCM Rm. Vâlcea a făcut spectacol. A marcat 34 de goluri în poarta campioanei Germaniei, obținând o victorie concludentă, la șapte goluri diferență (scor final 34-27).

Florica a marcat primul gol al noii formații a Râmnicului în Champions League. Oaspetele au egalat. Apoi, până în minutul 21, ”municipalele” s-au aflat tot timpul la conducere, având la un moment dat chiar și trei goluri în față (12-9, 13-10), dar ”multinaționala” Bietigheim a reușit să revină în joc, a egalat, iar în minutul 23 a preluat pentru prima dată conducerea (scor 13-14). Elevele lui Pera au trecut peste acest moment, iar la pauză erau pe plus: 20-18.

În partea secundă, SCM a arătat ca o echipă mare. Împinsă de la spate de cei peste 2200 de suporteri, Vâlcea s-a distanțat pe tabelă. A avut chiar și șase goluri în față (27-21 în minutul 41). Nemțoaicele au redus din handicap, au ajuns la trei lungimi în spate, însă campioana României a terminat meciul en-fanfare, ajutată fiind și de paradele Martei Batinovic. Asma Elghaoui a pust punct meciului cu un gol pe contraatac, ce a contat pentru 34-27.

Victoria concludentă obținută poate conta enorm în perspectiva luptei pentru calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor. SCM mai e în grupă cu Brest și Buducnost, două echipe de calibru. Celălalt meci din serie, dintre Buducnost și Brest, va avea loc sâmbătă, 5 octombrie la Podgorica.

În partida cu Bietigheim, pentru SCM au înscris: Norgaard (7 goluri), Fernandez (5), Da Silva (5), Elghaoui (5), Glibko (3), Liscevic (4), Lopez (3), Florica (2). Din tabăra campioanei Germaniei s-a remarcat Van der Heijden, autoare a opt goluri. Au mai punctat: Malestein (5), Aardahl (4), Kudlacz (4), Visser (2), Lauenroth (2), Berger (1), Naidzinavicius (1). (S.S.)