Acasă Diverse Ce poți face în cada cu hidromasaj

Ce poți face în cada cu hidromasaj

111
0

A fi singur într-o cadă cu hidromasaj nu este neapărat ceva rău, există multe lucruri pe care le poți face fără distragere. Este un moment în care te poți relaxa complet și te poți concentra pe lucrurile cele mai importante pentru tine. Doar imaginează-ţi că încerci să te relaxezi într-o atmosferă calmă, în timp ce altcineva din cada cu hidromasaj pur și simplu nu se poate opri din vorbit. Prin urmare, există momente când cel mai bine este să stai  singur în cada cu hidromasaj.

Și iată cele mai bune sfaturi despre ce să faci atunci când eşti singur în cada cu hidromasaj…

Să asculţi muzică

Din moment ce ești singur acolo, nu risca să fii expus gustului oribil al altcuiva pentru muzică. Pentru a te relaxa, nu poți greși cu muzica clasică. Iată câteva dintre recomandările noastre:

  • John Barry: Undeva în timp
  • Vangelis: coloana sonoră Bladerunner (originală) sau „Rain loop” de 3 ore pe YouTube
  • Chopin – Nocturn op.9 Nr.2
  • Erik Satie – Gymnopedies
  • Debussy – Clair de Lune
  • Vivaldi Recompus de Max Richter

Ar trebui să ştii că, deși spa-urile și saunele pot fi conectate la telefon/iPad etc. prin Bluetooth, este recomandat să nu iei cu tine gadgeturile.

Să înveţi limbi străine

O altă modalitate grozavă de a petrece timp singur în cada cu hidromasaj este să înveți o nouă limbă. În timpul unei sesiuni de 45 de minute în cada cu hidromasaj, nu numai că te relaxezi la maximum, dar poți, de asemenea, să înveți sau să exersezi o nouă limbă. Învățarea unei limbi prin ascultare îţi poate îmbunătăți foarte mult succesul în a vorbi ca un nativ și viteza cu care îţi atingi obiectivele lingvistice, este, de asemenea, o metodă dovedită științific, deci valabilă pentru noi toți.

Exerciții pentru slăbit

Te-ai gândit vreodată să faci exerciții în cada cu hidromasaj și să arzi calorii în timp ce te relaxezi? Ei bine, cercetările arată că exercițiile în apă sunt o alternativă excelentă la cele de pe uscat și nu numai pentru arderea unor cantități uriașe de calorii, ci și pentru alte probleme și pentru îmbunătățirea semnificativă a calităţii vieții. Practic, cu cât te miști mai mult în cada cu hidromasaj, cu atât vei arde mai multe calorii.

Există mai multe exerciții cu impact redus ce pot fi practicate în cada cu hidromasaj şi care te pot ajuta să îţi îmbunătățeşti performanţele de scădere în greutate, tonusul muscular, flexibilitatea și sănătatea generală.

Meditaţie

Dacă practici yoga, probabil știi cât de bine este să te relaxezi după un antrenament de yoga. Meditația este o practică minte-corp folosită pentru a crește relaxarea, a face față stresului sau bolii, a ameliora depresia și a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală. Tehnicile de meditație pot varia, dar majoritatea vor avea aceste lucruri în comun și vestea bună este că le poți face pe toate în cada cu hidromasaj, deoarece este un loc perfect pentru meditație:

  • Se face întotdeauna într-un loc liniștit, fără distrageri.
  • Presupune o postură confortabilă – stând sau întins
  • Îți concentrezi atenția – pe un cuvânt sau un set de cuvinte, pe un obiect sau un sunet (apă, muzică), pe o parte a corpului sau pe respirație
  • Îți deschizi mintea, adică lași gândurile să vină și să plece liber, fără a le judeca sau a le opri

Nu îţi face griji dacă nu ai propria ta cadă cu hidromasaj! La Brasov Sweet Retreat te poţi bucura de beneficiile hidromasajului în singurătate, cu un jacuzzi în aer liber.