Diverse

Easy Credit – ce păreri nu știai despre creditul cu garanție imobiliară?

Instituțiile bancare pun la dispoziția consumatorilor o gamă foarte largă de produse, astfel încât aceștia să poată alege variantele care li se par cele mai potrivite. De exemplu, tinerii care vor să aibă propria lor locuință, dar care au nevoie de ajutor financiar se pot orienta către un credit cu garanție imobiliară. Această soluție a devenit extrem de populară în România, mai ales în rândul oamenilor cu venituri lunare medii.

Criterii de eligibilitate

În primul rând, românii care sunt interesați de un credit cu garanție imobiliară trebuie să se gândească la criteriile de eligibilitate, pe care trebuie să le îndeplinească și să se asigure că bifează fiecare categorie în parte. De exemplu, băncile solicită consumatorilor următoarele:
· să se încadreze într-o anumită categorie de vârstă (minimum 24 de ani, cu mențiunea că la finalizarea perioadei contractuale, beneficiarii nu trebuie să aibă mai mult de 65/70 de ani);
· să nu aibă restanțe la alte credite contractate de la instituțiile financiar-bancare;
· să aibă locuri de muncă stabile și o vechime în muncă de cel puțin 3 – 6 luni la actualul loc de muncă;
· să nu aibă întreruperi ale contractului de muncă mai mari de 31 de zile în ultimele 12 luni.

În cât timp pot fi rambursate împrumuturile?

În ceea ce privește perioadele de rambursare, ele se pot întinde de la 2 luni până la 5 ani, în funcție de cât de repede pot consumatorii să să returneze împrumuturile. Este recomandat ca oamenii să aleagă cu grijă perioada de rambursare, iar în același timp să țină cont și de faptul că au posibilitatea de a rambursa anticipat o sumă de bani sau chiar valoarea întreagă a împrumuturilor. În acest fel, ei pot reduce considerabil din valoarea totală a costurilor pe care trebuie să le suporte.

Citește și: Apeleaza la varianta unui imprumut rapid daca trebuie sa iti schimbi autoturismul si nu ai suficiente resurse financiare!

Pentru ce tipuri de imobile pot fi folosite creditele?

Un alt aspect important, de care e bine ca oamenii să țină cont este acela că pot folosi un credit cu garanție imobiliară atât pentru imobile vechi, cât și pentru clădiri nou-construite. Consumatorii trebuie să aibă, însă grijă ca apartamentele vechi să nu se afle în clădiri marcate cu bulină roșie, care indică un grad ridicat de risc seismic, pentru că băncile sunt reticente în acordarea împrumuturilor pentru astfel de imobile.

Ce se întâmplă dacă oamenii ajung să nu mai poată plăti ratele?

În primă instanță, persoanele care își pierd locurile de muncă și nu mai pot achita ratele la timp au posibilitatea de a cere ajutorul băncii în acest sens. De exemplu, ratele pot fi amânate pentru o perioadă limitată de timp, cu mențiunea că pentru acest interval pot fi aplicate dobânzi suplimentare. În situații extraordinare, instituțiile bancar financiare au dreptul de a scoate la licitațiile imobilele, în vederea recuperării împrumuturilor acordate.
Creditele cu garanție imobiliară pot fi obținute în doar câteva săptămâni, timp în care băncile se asigură că solicitanții toate condițiile de eligibilitate și că imobilele au valoarea declarată. Ulterior, ratele trebuie plătite întotdeauna la timp, pentru ca oamenii să evite să ajungă în evidența Biroului de Credite.

Articole Similare

Back to top button