Acasă Liga Nationala Ce meci! Ce final! Vâlcea, back in bussiness! SCM, victorie în fața...

Ce meci! Ce final! Vâlcea, back in bussiness! SCM, victorie în fața marii rivale, CSM București

872
0

Startul de sezon a fost unul nereușit pentru SCM Rm. Vâlcea. După egalul cu Craiova, înfrângerea cu Buzău și jocul neconvingător din meciurile oficiale, mulți cântau deja prohodul formație de handbal de la poalele Capelei. Și cei mai înfocați suporteri aveau dubii că SCM mai poate arăta precum în anii trecuți. A venit, însă, meciul cu CSM București, care a anulat tot, a schimbat datele problemei.

Vâlcea este back in bussiness! Handbalul spectacol a revenit joi, în Sala ”Traian”. În fața unui public nu așa de numeros (aproximativ 800 de persoane au participat la derby din 1100 câte ar fi putut fi acceptate în arenă), dar călduros, ”municipalele” au făcut un meci mare. Au condus campioana pe toată durata partidei. ”Tigroaicele” nu au fost în față nici măcar o dată.

Startul jocului a fost cu adevărat fabulos pentru elevele lui Bent Dahl. Nikolic a deschis balul în minutul 3, Liscevic a dublat avantajul. Oaspetele au marcat pentru prima dată în minutul 5, însă SCM a continuat să ”boxeze”. Elghaoui și Glibko au dus Vâlcea la patru lungimi: 5-1 (minutul 9). ”Mașinăria de handbal”, Neagu, și-a readus echipa în joc. În minutul 22, tabela indica egalitate (10-10). Florica și colegele sale nu s-au speriat de revenirea adversarelor. Hosu a apărat aruncarea lui Lazovic, iar Nikolic, din două aruncări de la 7 metri, a readus SCM-ul pe plus: 12-10. La pauză a fost 15-13 pentru SCM.

Ne temeam de pauză, de repriza secundă, de oboseală, de o cădere fizică a grupării din Sala Traian. Grande SCM a menținut ritmul și în repriza a doua. A fost tot timpul cu un pas în fața adversarei. În minutul 34, s-a refăcut diferența de patru goluri (18-14), după o serie bună a Dariei Bucur, reușita Asmei Elghaoui și intervenția salvatoare a Dacianei Hosu, la Omoregie. Bucureștencele au echilibrat, însă, din nou jocul: 21-21 (minutul 45). Până la final s-a mers cap la cap. Suporterii Vâlcii au murit și au înviat de mai multe ori. La scorul de 29-29, cu mai puțin de trei minute înainte de final, Nikolic a scos 7 metri și eliminare la Neagu. Tot ce ne puteam dori. Aruncarea a fost transformată cu precizie de Glibko (30-29). Apoi CSM a trimis mingea în bară, balonul a revenit la jucătoarele Vâlcii, dar, spre disperarea spectatorilor, arbitrii au dat mingea oaspetelor, pe motiv că aceasta ar fi fost recuperată din semicerc. A reintrat și Neagu, iar Omoregie a egalat: 30-30. Cu 30 de secunde înainte de final, Bent Dahl a cerut time-out. La ultima fază, cu trei secunde înainte de expirarea timpului regulamentar de joc, Gonzalez a aruncat la poartă. Grubisic a bâlbâit mingea, a scăpat-o, apoi a revenit și a reținut balonul. Arbitrii au validat golul, spre nemulțumirea CSM-ului, care a reclamat faptul că mingea nu a depășit în întregime linia porții. Scor final: 31-30. Victorie mare, de moral, care readuce speranța în tabăra echipei care s-a bătut de la egal la egal, în ultimii ani, cu mult mai puternica formației a Capitalei, CSM București.

De menționat ar mai fi că derby-ul dintre Vâlcea și București a fost și un duel între antrenorii Naționalei, între principalul Adi Vasile și secundul Bent Dahl, câștigat de tehnicianul norvegian.

Pentru SCM au înscris în acest meci: Nikolic (7), Liscevic (6), Glibko (5), Gonzalez (5), Elghaoui (4), Bucur (2), Gorshenina (1), Florica (1).

CSM București a punctat prin: Neagu (15), Omoregie (5), Aune (4), Arntzen (2), Lazovic (2), Dindiligan (1), Broch (1).