Acasă Diverse  Ce beneficii importante aduce copiilor mersul pe bicicletă?

 Ce beneficii importante aduce copiilor mersul pe bicicletă?

36
0

        Intr-un secol in care cautam eficienta in orice avtivitate pe care o desfasuram, nu este de mirare faptul ca rareori ne mai gandim la lucrurile care ne aduceau eficienta in trecut. Bicicletele insa am putea spuen ca fac excpetie de la aceasta regula avand in vedere ca inca le folosim atat pentru a ne deplasa cat si pentru a ne recrea. Pentru ca primavara isi face din ce in ce mai simtita prezenta, cei mici devin din ce in ce mai nerabdatori sa isi petreaca timpul in exterior, jucandu-se ore in sir. Chiar daca in situatia actuala ne vedem pusi sa respectam cu strictete diferite reguli de distantare sociala, acest lucru nu inseamna ca va trebui sa renuntam complet la iesirile cu cei mici. Vremea frumoasa reprezinta chiar o oportunitate excelenta ca micutii sa pedaleze putin in mijlocul naturii. Chiar daca copiii sunt in general destul de greu de convins sa se dezlipeasca de gadget-urile lor preferate, bicicletele par insa sa le starneasca interesul mai mereu.

Chiar daca cei mici vor gandi lucrurile exclusiv prin prisma jocului, bicicletele sunt „jucariile”ce vin cu o multime de beneficii la pachet, pe care de multe ori nici macar noi adultii nu le luam in calcul. Astfel, daca ai luat decizia de a achizitiona micutului tau o bicicleta impresionanta, iata cateva dintre cele mai importante beneficii de care cel mic se va putea bucura atunci cand pedaleaza!

Intarirea sistemului imunitar, a oaselor si a muscultaturii

            Daca exista un aspect pe care il stim cu totii atunci cand vorbim despre avantajele aduse de catre biciclete, acela este cu certitudine faptul ca ajuta la intarirea sistemului imunitar dar si a musculaturii. Acest lucru este cu atat mai important in cazul celor mici, care se afla in plin proces de dezvoltare. Studiile de spcialitate au scos la iveala si faptul ca mersul pe bicicleta intareste totodata si oasele.

Imbunatateste semnificativ calitatea somnului

            Chiar daca copiii in general reusesc sa isi consume energia zilnica prin intermediul activitatilor pe care le desfasoara, nu de putine ori calitatea somnului acestora nu este una optima. Mersul pe bicicleta insa pare sa aiba un impact major asupra calitatii somnului in cazul celor mici,  de aceea este important sa ii incurajam pe micuti sa pedaleze ori de cate ori avem ocazia si cand vremea de afara ne permite.

Ajuta la dezvoltarea simturilor de coordonare

            Un alt avantaj interesant pe care bicicletele il aduc in cazul celor mici reiese din faptul ca aceasta ii ajuta pe copii sa isi dezvolte mult mai bine simturile de coordonare, proces in care noi nu ii putem ajuta prea mult.

Ii tine pe cei mici departe de gadget-uri.

            Chiar daca avem tendinta sa consideram tehnologiile ca fiind ceva rau in cazul copiilor, realitatea este ca nu ii putem feri pe aceastia de ea, la fel cum nici noi nu ne putem opune evolutiei acestora. Este suficient insa daca reusim sa ii dezlipim chiar si cateva ore de ecranul telefonului, iar bicicleta pare o modalitate foarte buna prin care putem face acest lucru avand in vedere ca in mod surprinzator, bicicletele inca prezinta un interes ridicat pentru ei. Pentru un plus de siguranta, optati pentru oglinzile retrovizoare  si pentru echipamentele de protectie necesare (mai ales pentru incepatori)