Acasă Politica Carmen Predescu a făcut noi dezvăluiri despre actualul lider judeţean al TSD....

Carmen Predescu a făcut noi dezvăluiri despre actualul lider judeţean al TSD. Ea spune că,

302
0

tsdvlLa un moment dat, Costi Rădulescu îşi negociase trecerea la PD-L, trădând din nou PSD-ul

Tinerii social-democraţi din Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit la finele săptămânii trecute pentru a-şi stabili delegaţii la conferinţa judeţeană de alegeri, programată pentru data de 25 septembrie. La şedinţă, au participat peste 60 de tineri, însă, aşa cum putem demonstra, cei mai mulţi dintre ei nici măcar nu erau membri PSD. De altfel, aceştia spuneau pe holuri, din proprie iniţiativă, că nu-i interesează politica şi că veniseră la acea mascaradă în urma insistenţelor unor apropiaţi ai fraţilor Rădulescu.

Urma să ia cu el aproape toată organizaţia

Practic, au fost chemaţi doar viitorii delegaţi şi apropiaţii acestora, neangrenaţi politic sau membri pe la alte formaţiuni. Totuşi, nu acesta este motivul pentru care adunarea cu pricina ne-a provocat o mare greaţă. Nu, dezamăgirea noastră cea mai mare a fost provocată de faptul că atunci ni s-au confirmat toate acuzaţiile pe care Carmen Predescu, o tesedistă care ştie aproape toate secretele fraţilor Rădulescu, le-a lansat la adresa acestora. Recent, Carmen ne dezvăluia, cu lux amănunte, cum cei doi au acaparat şi folosit în interes personal organizaţia de tineret. Imediat după aceea, Costi Rădulescu, ştiind că vicepreşedinta TSD Vâlcea este plecată o vreme în Franţa, a făcut o declaraţie de presă, susţinând că acuzaţiile aduse lui şi fratelui său nu sunt făcute de Carmen Predescu, ci ar fi fost inventate, vezi Doamne, de anumiţi jurnalişti. Aflând acest lucru, Carmen Predescu ne-a sunat în repetate rânduri de la Paris pentru a întări cele spuse iniţial. „Până acum, am tăcut şi am înghiţit multe, ştiind că se apropie momentul în care Costi va merge la seniori şi va lăsa organizaţia de tineret să evolueze firesc, să crească, să devină ceea ce trebuie. Însă, când am auzit că doreşte să o ţină închisă, să o controleze în continuare, prin intermediul fratelui lui, n-am mai rezistat. Am luat decizia să rup pisica în două, pentru că îmi doresc ca TSD să devină un organism viu, în care spiritul de competiţie şi de muncă să domine, nu letargia şi dorinţa satisfacerii intereselor personale a 2-3 oameni… Am aflat uluită că şi la municipiu fraţii Rădulescu vor să-şi impună un om, pe cumnatul lui Lucian, Ovidiu Popa. Deja parcă trăim un coşmar, care nu se mai termină niciodată. Pleacă ei, vin tot ei. Chestia asta, după părerea mea, nu e deloc sănătoasă pentru TSD, pentru PSD! Ori sunt alegeri corecte, libere, fără influenţe de niciun fel, ori organizaţia a devenit proprietatea fraţilor Rădulescu şi se poate da moştenire sau cum vor ei. Ar fi grav să fie aşa şi-mi amintesc de o perioadă în care fraţii erau foarte supăraţi pe PSD. Costi, cu gura lui, mi-a spus, dar ştiam şi din alte surse, că vrea să ia TSD şi să-l ducă la PD-L. Negociase deja cu Mircia Gutău. Atenţie! Era perioadă prelectorală. Ce se întâmpla dacă în final pleca. Era compromis PSD la judeţ, peste tot? Era. Ăla a fost momentul în care s-a produs ruptura între mine şi ei. Şi cred că vă aduceţi şi voi aminte de acest episod, pentru că am mai discutat şi ştiu că aveaţi şi voi informaţii despre negocierile lor cu PD-L”, a dezvăluit Carmen Predescu, menţinându-şi declaraţiile date colegei noastre, Dana Nedescu.
Ea le-a răspuns şi „spălătorilor de cadavre politice”, aducând în atenţia publică şi alte aspecte legate de atitudinea anormală a celor doi fraţi, în interiorul TSD, o organizaţie de care şi-au bătut joc, ţinând-o închisă, folosind-o în interes personal şi, de cele multe ori, în contradicţie cu interesele PSD.

Cine se obişnuieşte să trădeze, trădează întotdeauna

Şedinţa TSD Râmnicu Vâlcea ne-a mai arătat ceva înfiorător, şi anume că, şi la acest nivel, din păcate, funcţionează aranjamentele de culise, manipularea şi tot ceea ce este mai mizerabil în politică. Ni s-a confirmat că această filială, care de fapt depinde de maxim 40 de inşi, dacă includem verii, nepoţii, cumnaţii, vecinii, prietenii, colegii de serviciu ai fraţilor Rădulescu, este, din nefericire, o structură în care gândesc, iau decizii şi trag foloase, cum nu vă imaginaţi, doi indivizi: Costi şi Lucian Rădulescu. Iar cei 8-9 tesedişti cu personalitate, care au rămas pe baricade, nu au curajul de a arăta şi o altă cale, pentru că mereu li se sugerează că fraţii Rădulescu sunt singurii care au deschisă uşa la greii partidului. De exemplu, tocmai pentru a cultiva astfel de idei, după alegerea lui Victor Ponta în fruntea PSD, Costi Rădulescu n-a scăpat prea mulţi colegi de partid, de la seniori, femei sau tineri, cărora să nu le vorbească despre noul lider al partidului ca despre un tip cu care el se trage de şireturi. Asta deşi toată lumea ştie că Răduleştii au făcut o campanie internă ultra-agresivă în favoarea lui Mircea Geoană şi împotriva lui Victor Ponta. Acum, dintr-o dată, pozează în cei mai buni tovarăşi ai lui Victor Ponta, continuând însă să-i facă mult rău liderului PSD, prin simpla asociere a imaginii lor cu a acestuia. Cum vine asta? Păi, toată lumea ştie că, de-a lungul timpului, Rădulescu s-a dovedit a fi un individ fără scrupule, un om care are trădarea în sânge. Şi, dacă aţi uitat, vă reamintim că atunci când Costi Rădulescu era un nimeni, Iulian Comănescu l-a adunat de prin baruri l-a înscris şi i-a plătit taxele la o facultate particulară. După ce a fost promovat mai mult decât merita, primul pe care l-a lovit pe la spate Rădulescu a fost – cine credeţi? – Iulian Comănescu. Prin 2004, Comănescu plătea cu funcţia de preşedinte al PSD Vâlcea, în urma unui complot al grupului Sabău-Rădulescu, care puţin mai târziu vindea alegerile la Râmnicu Vâlcea şi aducea PD-ul la Putere. Tot din cauza lui Costi Rădulescu şi a altora ca el, au plecat din PSD membri importanţi, oameni şcoliţi, oameni de afaceri, vectori de opinie şi de imagine. Printre ei s-a aflat chiar şi naşul de cununie al lui Costi, Mihai Persu. Credeţi-ne că nu doriţi să ştiţi ce părere are Mihai Persu despre finul său!
Costi Rădulescu este şi cel care a participat la sabotarea campaniei lui Remus Grigorescu… iar exemplele ar putea continua. Fratele său, Lucian, este copia sa fidelă. Până acum câţiva ani, acesta a fost pândar la o firmă, adică nici măcar paznic. După ce Ion Cîlea l-a angajat consilierul său, la CJV, oferindu-i o şansă extraordinară, Lucian a început să-l vorbească pe la spate, la un moment dat chiar fără a se mai feri de presă. Aşa că cele mai mari asemănări dintre fraţii Rădulescu sunt uşor de evidenţiat: n-au caracter şi amândoi au urcat pe scara socială folosindu-se de politică, de PSD, de intrigi şi îmbârligături.

Toată viaţa, Răduleştii au fost ţinuţi în cârcă de PSD şi au fost promovaţi exclusiv pe criterii politice

Conştienţi probabil că, neştiind ce înseamnă munca, neavând şcoală, cultură sau capacitatea de a se ridica în PSD prin calităţi constructive, aceşti indivizi ţin şi acum cât pot cu dinţii de singura lor armă: TSD Vâlcea. Unii ca ei nu au nicio şansă să se angajeze într-o firmă privată, să răzbească în jungla capitalistă, pentru că, concret, nu ştiu să facă nimic. Ca să o spunem mai pe şleau, fără politică, astfel de indivizi sunt terminaţi, sunt ejectaţi de societate! De aceea, de-a lungul timpului, n-au acceptat alături de ei tineri cu potenţial, n-au acceptat competiţia şi au avut o repulsie incredibilă faţă de ideea de a dezvolta organizaţia. De frică să piardă felia groasă de putere din PSD au făcut pierdută adeziunea fiului soţilor Băjan, proprietarii lanţului de farmacii cu acelaşi nume, sau pe cea a lui Cosmin Lovin, tineri valoroşi care doreau şi încă mai doresc să participe la relansarea TSD. De aceea, în afară de Costi şi Lucian Rădulescu, nimeni altcineva nu a fost promovat vreodată dintre membrii TSD. Doi semidocţi, inculţi, îmbârligători, limitaţi, trădători, hărpăreţi au reuşit ceea ce nu ar fi gândit nimeni vreodată. Fraţii Rădulescu au pus la picioarele lor cel mai puternic partid din România şi poate că vor continua să-şi facă numărul şi de acum înainte. Mai au să-l vândă pe Ion Cîlea, dar s-au apucat deja şi de asta…

Au făcut tot ce au putut pentru a dezarma orice potenţial contracandidat

Cu ocazia şedinţei TSD Râmnicu Vâlcea, l-am văzut pe Lucian Rădulescu străduindu-se să imite inclusiv gesturile fratelui său. Şi-a început discursul citind de pe o foaie, greoi, cu dezacorduri grosolane, cam ca la patru clase la FF, un fel de raport de activitate, în care minciunile curgeau una după alta şi, cel mai interesant, prin intermediul căruia îşi însuşea acţiunile preşedintelui Ion Cîlea. El s-a referit şi la potenţialii săi adversari în competiţia pentru funcţia de preşedinte al TSD Vâlcea, explicând că aceştia se află în jurul lui Ion Cîlea. Jignindu-l indirect pe şeful său de partid, pesemne fără să-şi dea seama, Lucian a adăugat că aceşti oameni care stau pe lângă liderul PSD ar fi „bolnavi de intrigă şi de dorinţă de parvenire politică, cu orice preţ”, „specialişti în discuţii de cafele şi whisky” şi „specialişti în statul pe la uşi”. În schimb, dacă pe oamenii de lângă preşedintele organizaţiei judeţene îi desconsideră, la capitolul „prieteni”, Lucian Rădulescu l-a menţionat pe Gigi Matei, care „a ştiut aprecieze o organizaţie care i-a fost întotdeauna şi îi va fi alături”. Gafele au continuat cu punerea în scenă a votului, regizat, desigur, dinainte. Un alt moment de toată jena a fost acela în care Cristi Cherete a anunţat că nu intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte. Dacă până în acel moment, Lucian Rădulescu s-a plâns la aproape fiecare 5 minute că are emoţii, după aceea, acesta a prins tupeu. „Eu îl ştiam pe Cristi Cherete contracandidatul meu”, a spus liderul TSD Râmnicu Vâlcea, care, cu câteva zile înainte, ajutat de fratele său, se dăduse peste cap să-i demobilizeze pe potenţialii susţinători ai „adversarului” său. Mai exact, ei aflaseră că tânărul Cristi Cherete urma să candideze pentru şefia TSD Vâlcea, beneficiind de susţinerea deputatului Aurel Vlădoiu. În acel moment, l-au luat cu asalt pe parlamentar, care le-a spus, însă, că informaţiile lor sunt false şi că au picat în capcana cuiva. Ce este de reţinut în toată această poveste e faptul că fraţii Rădulescu au intrat imediat în alertă, că au făcut presiuni în stânga şi în dreapta şi că s-au dat de gol mărturisind că îi irită chiar şi gândul să existe doi candidaţi pentru preşedinţia TSD Vâlcea. Asta arată foarte clar şi ce părere au ei despre ideea de competiţie corectă, despre democraţie, fairplay etc. De altfel, acesta este şi motivul pentru care acest articol este critic la adresa lor, nu pozitiv, cum poate că ne propuseserăm. Dacă ei, care sunt tineri şi pretind că intenţionează să participe la modernizarea PSD, vin de acum cu idei fasciste, infecte, de îngropare a spiritului de competiţie, a democraţiei, de intimidare a potenţialilor contracandidaţi, nici nu vrem să ne gândim de ce ar putea fi capabili mai târziu.

Cosmin Lovin a făcut faţă tăvălelii lui Ion Matei, după ce a anunţat că intră în luptă

Rămas fără adversar, Lucian Rădulescu a simţit nevoia să se lege de viaţa altcuiva din sală. Aşa că a pus ochii pe Cosmin Lovin. După ce a fost provocat şi tăvălit absolut aiurea, ba de către preşedintele TSD Râmnicu Vâlcea, ba de către Ion Matei, vizibil iritat, Cosmin Lovin a anunţat că va candida şi el pentru şefia TSD Vâlcea. El a sugerat că face acest gest pentru că doreşte să readucă competiţia în TSD. „Nu aveam de gând să candidez. Pentru asta se pregătise Carmen Predescu, o colegă care activează în această organizaţie de când s-a înfiinţat. Ştiu că a participat la toate campaniile electorale, că a muncit foarte mult, fără să ceară ceva în schimb. Din păcate, din cauza condiţiilor din România, ea a fost nevoită să plece în Franţa, unde lucrează într-un spital, salvează vieţi şi, la fel, munceşte foarte mult. Pe ea, de exemplu, partidul n-a putut să o ajute, indiferent cât de mult şi-a tocit coatele. Poate că era o problemă că făcea parte din TSD de prea mult timp, cum mie mi se reproşează că sunt doar de un an-doi. Adică nu e bine nicicum! Revenind la principalul subiect al întâlnirii noastre, aş vrea să vă spun că sunt de acord cu Carmen Predescu. Nici mie nu mi se pare normal ca cineva să preia pur şi simplu funcţia de preşedinte al TSD Vâlcea, fără luptă, fără niciun efort. Aşa că, dacă niciunul dintre voi nu are curajul să candideze, ca să vedem şi noi exact care este poziţia domnului Lucian Rădulescu, câtă forţă are, cât simţ organizatoric are şi câtă priză la public are, nu am decât să intru eu în această competiţie. Despre asta este vorba! Niciodată nu mi-am dorit această funcţie, însă, dacă niciunul dintre voi nu candidează, mă simt obligat să iau atitudine. Şi nu sunt vreun haiduc apărut la colţul pădurii. Am deja un an şi ceva în organizaţie. Am participat fizic şi financiar la acţiunile partidului. Am fost însă exclus, nu ştiu din ce motive, din ultima competiţie electorală, cea pentru Primăria Râmnicului. Pe cheltuiala mea, am trimis la Lucian un grup de tineri, dotaţi cu tot ce trebuia, maşini, caravane, dar aceştia au fost respinşi. I-am trimis la alţi colegi, dar în final tot la Lucian ajungeau, el fiind directorul campaniei domnului Remus Grigorescu. Iar domnul Lucian le-a spus că partidul nu are nevoie de ei. Cu ce stricau 7 oameni în plus, într-o campanie, şi nişte maşini? Ăsta este modul lui de lucru! Mi-e mi-au făcut pierdută adeziunea ca să spună că nu am nu ştiu ce vechime în partid. Asta deşi toată lumea ştie că sunt activ încă de la europarlamentare, când mergeam în teritoriu şi îl susţineam pe domnul Adrian Burlan”, a reacţionat Cosmin Lovin, răspunzând criticilor mai mult sau mai puţin voalate lansate de Lucian Rădulescu şi Ion Matei. De precizat ar mai fi că, în timp ce acesta vorbea, doi-trei subordonaţi „fideli” ai lui Rădulescu l-au întrerupt şi jignit permanent pe Lovin Jr., folosind un limbaj ca la uşa cortului de unde se trag. Atât Ion Matei, cât şi Lucian Rădulescu doar simulau semne să se oprească. În colţul gurii, amândoi zâmbeau.

Adeziunile tinerilor cu potenţial, făcute pierdute de „fraţi”

Cosmin Lovin a făcut faţă cu brio şi acestui moment, terminând ceea ce avea de spus. Spre finalul cuvântului său, acelaşi grup restrâns, format probabil din singurii membri PSD din sală, a început să râdă de un mic defect de vorbire al colegului lor. Bine că în faţa celor 4-5 agitatori n-a fost un tânăr aflat în scaune cu rotile, pentru că leşinau probabil de râs. Lucian Rădulescu, deranjat de afirmaţiile lui Lovin, a ţinut să dea un drept la dreptul la replică acordat colegului său. „Îţi mulţumesc foarte mult, Cosmine, că vrei să te jertfeşti pentru mine şi că nu vom avea alegeri monotone… Lucian Rădulescu nu a îndepărtat oameni. Probabil, la nervi, la stres, să fi făcut vreo gafă cu cineva… prin atitudinea mea, să-l fi respins. Mi-am cerut scuze! Şi-mi cer scuze şi acum, însă, tu, Cosmine, eşti un tânăr care mai ai de învăţat. Eşti un tânăr care nu ai caracter, atâta timp cât te duci la organizaţiile din judeţ, fără să-ţi anunţi candidatura”, a spus actualul lider al TSD Râmnicu Vâlcea. În traducere, Lucian Rădulescu a recunoscut că a îndepărtat oameni, s-a dat de gol că minte cu neruşinare şi îi consideră pe colegii săi care muncesc, care bat teritoriul „lipsiţi de caracter”. „Îţi spun eu: tu vrei să arăţi că eşti mai şmecher! Ei, dragul meu, aici nu merge aşa! Întâi munceşti, arăţi că meriţi şi după aia candidezi. Şi te mai anunţ că voi câştiga alegerile iar tu nu ai un an în partid”, a mai adăugat Lucian Rădulescu, uitând că, înainte cu 10 minute, recunoştea că Lovin Jr. a muncit pentru PSD din secunda în care a devenit membru şi că nu s-a dat deoparte de la nicio acţiune. De asemenea, din punctul de vedere al lui Lucian Rădulescu, este rău că Lovin Jr. vrea să candideze, dar tot înainte îi mulţumea acestuia că a luat această decizie, animând competiţia pentru şefia TSD Vâlcea. Deşi s-a arătat sigur în reuşita sa, Lucian Rădulescu a coborât foarte mult nivelul discuţiei, începând la un moment dat să se contrazică de la un minut la altul şi să-l acuze pe Cosmin Lovin de tot felul de tâmpenii. De mai multe ori, a lăsat să se înţeleagă că Lovin Jr. i-ar fi cumva inferior, deşi spre deosebire de Lucian Rădulescu, acesta n-a terminat liceul la seral, n-a fost pândar, ci este un tip rasat, super-citit, licenţiat al mai multor universităţi de prestigiu, un tânăr care are în spate o afacere puternică, bine organizată, construită în jurul unei idei originale. Acesta nu mai depinde de părinţii săi de ani buni şi câştigă foarte bine dintr-o fabrică de nisip pentru pisici şi câini. În prezent, produsele sale se vând în toată ţara şi îi asigură câştiguri lunare de zeci de mii de euro. Din punctul nostru de vedere, nu-i este cu nimic inferior lui Lucian Rădulescu, care, ca şi fratele său, şi-a umflat buzunarele şi a promovat exclusiv pe criterii politice.

Trecând peste Cîlea, PSD şi orice reguli, Costi Rădulescu a stabilit deja candidatul la funcţia de primar al Râmnicului

Ajuns mai târziu la mascaradă, Costi Rădulescu şi-a început discursul pupându-l în fund pe Gigi Matei, liderul suprem, care puţin mai devreme încercase să-l bage la colţ pe contracandidatul fratelui său, dar în final şi el a ajuns la ceea ce îl interesa. „Prima oară când l-am văzut la partid, am crezut că e du pă la Bucureşti, vreun colonel de la SRI. Că prea era frumos, aşa înalt şi bine făcut. S-a dovedit că a venit în partid cu sufletul curat, iar primii lui prieteni au fost colegii de la tineret. (…) Din păcate, nea Tache, tata lu’ Cosmin, faţă de mine s-a purtat urât… De ce? Pentru că lui îi spun unii ceva, iar mie altceva şi nu suntem în stare să dialogăm mai bine. La fel se poate întâmpla cu oricare dintre noi. Am auzit de la cineva că Cristi Cherete candidează împotriva lui Lucian. Aşa, şi? Îl susţine Vlădoiu. Mă duc la domnul Vlădoiu, care-mi spune că nici măcar nu ştie cine e Cherete. Bun, eu, normal, îl susţin pe fratele meu. Şi vă mai spun ceva, dar nu îmi place să jur, ca ţiganii, pe Biblii, pe nu ştiu ce… că nu i-aş face un bine lui. Şi n-aş putea să vă conving pentru că vă respect, pentru că nu sunteţi handicapaţi, nu sunteţi retardaţi. (…) În acest weekend este un eveniment, o să încerc să-l conving pă Victor, pă Ponta, să vină la conferinţă. Dacă nu va putea să vină, oricum, va transmite un mesaj. Vă aştept cu mare drag la conferinţă, calmi, liniştiţi, prieteni şi colegi. Şi-apoi să mergem să bem împreună un pahar de ce-o fi, de vin, suc, şampanie, de votcă, găsim noi…”, a spus actualul lider al TSD Vâlcea. El a amintit şi de munca sa politică, din care au rezultat inclusiv succesele electorale ale unor social-democraţi precum Ion Matei, Remus Grigorescu sau al unui fost coleg. „Mihai Persu… ajunsese şi ăsta mare, dar i s-a urcat la cap. Nu mai vorbesc mai multe că e naşul meu şi nu e frumos. Au fost mulţi alţi colegi de către TSD şi au ajuns în administraţia publică locală. Pe voi, acum, de exemplu, trebuie să vă preocupe nu certurile, ci cum ajungeţi pe listele de consilieri. Noua conducere a organizaţiei trebuie să reconstituie liga elevilor, liga studenţilor, pentru că prin ele veţi acţiona eficient. Veţi putea face inclusiv acele chefuri şi distracţii pe care le-am făcut şi noi. Trebuie să vă intereseze să-l convingeţi pe Gigi Matei ca, la alegeri, 2,3,4 dintre voi, să fiţi promovaţi consilieri locali. De aici, din sală, vreau să văd alături de primarul Gigi Matei, un viceprimar tânăr”, a completat Costi Rădulescu, lămurindu-ne încă o dată că: 1. n-are caracter bârfindu-l nejustificat şi de foarte multe ori pe omul care i-a ţinut în biserică lumânările de cununie; 2. nu are respect faţă de Ion Cîlea, faţă de colegii de partid, grăbindu-se să anunţe candidatura lui Ion Matei, înainte ca, într-un cadru statutar, prin vot democratic, să se ia această decizie; 3. sugerează că a făcut un aranjament cu actualul lider municipal al PSD. Din discursul său, am înţeles că el şi fratele său îl vor ajuta pe Matei să rămână în fruntea PSD Râmnicu Vâlcea şi să candideze din partea partidului la funcţia de primar al municipiului. Apoi, în iunie 2012, vând din nou alegerile sau găsesc ei o formulă din care ei să câştige foarte mult, dar PSD-ul, cum s-a obişnuit în ultimii 6 ani, să piardă.
Trecând în zona speculaţiilor, mai putem spune că este posibil ca Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea, să fi simţit că la organizaţia de tineret se petrec lucruri ciudate. De aceea, probabil, acesta nu a participat la şedinţă de tip execuţie. Semn că nu doreşte să se amestece în această urâtă poveste, ori că-i displace atitudinea Răduleştilor.