Acasă Diverse Care este diferența dintre o punte dentară și un implant dentar?

Care este diferența dintre o punte dentară și un implant dentar?

96
0
Close up Process Implants teeth health care on white background. Selective focus. 3D Render.

Absența dinților implică un lanț de perturbări în activitatea normală a organismului, care în general afectează negativ sănătatea. Implant dentar sau punte dentară – ce să alegi pentru a reface estetica și funcționalitatea dinților? Care dintre variantele de tratament este mai puțin traumatizantă și mai sigură?

Puntea dentară și implantul dentar: avantaje și dezavantaje

Dinți sănătoși și puternici nu înseamnă doar un zâmbet frumos, ci și capacitatea de a mesteca complet și de a te bucura de gustul mâncărurilor tale preferate. Pentru fiecare caz în parte, medicul dentist va recomanda cea mai bună soluție pentru refacerea danturii. În stomatologia modernă se practică cel mai des două metode principale de tratament – puntea dentară pe dinți naturali sau tratamentul cu implanturi dentare.

În cazul punții dentare, coroanele limitrofe sunt atașate de dinții vii ai pacientului. Acest tratament are avantajele și dezavantajele lui. O punte instalată corespunzător poate rezista până la 10 ani cu o îngrijire orală adecvată. Pentru a instala puntea, trebuie șlefuiți dinții vecini pentru a o fixa. Aproximativ 75% dintre persoanele care au făcut o alegere în favoarea punților se confruntă cu problema atrofiei (resorbției) țesutului osos.

Implantul dentar este o tehnică avansată de tratament care permite refacerea dinților pierduți de mult timp, și restabilirea funcționalității lor. Șurubul de titan este implantat direct în os. Punte dentară sau implant – alegerea este întotdeauna la latitudinea pacientului, dar a doua opțiune are o serie de avantaje:

  • se integrează cu succes în os în 99%;
  • previne atrofia osoasă;
  • durată lungă de viață, unii producători oferă o garanție pe viață;
  • nu este nevoie să fie șlefuiți dinții vecini.

Implantul dentar sau puntea dentară: care este cea mai bună alegere pentru sănătatea ta?

Medicul întocmește un plan individual de tratament. Ca orice tratament, fiecare dintre opțiuni are propriile dezavantaje și avantaje.

Punțile dentare pot fi instalate numai pe dinți naturali, în unele cazuri este necesară îndepărtarea nervilor și șlefuirea dinților adiacenți, ceea ce duce în cele din urmă la subțierea țesutului osos.

Nu-ți fie frică de intervenția de implant dentar! Operația, efectuată de un medic specialist, nu dăunează sănătății, iar perioada de reabilitare trece rapid, nedureros și fără complicații.

Care este cea mai bună alegere – un implant sau o punte dentară?

Puntea dentară este un tratament mai puțin traumatizant, deoarece țesuturile moi nu sunt afectate; procesul de tratament durează până la maximum două săptămâni, și include luarea amprentelor, fabricarea coroanelor și fixarea acestora. Intervenția de implant dentar este un tratament mai laborios, deoarece necesită experiență și profesionalism din partea medicului implantolog. Perioada completă de tratament (dacă nu este necesară o adiție osoasă suplimentară), de la prima vizită până la fixarea coroanei, durează de la trei până la șase luni.

În ceea ce privește costul, o punte dentară pe dinți naturali va câștiga, dar este important de precizat faptul că structura protetică va rezista de două până la trei ori mai puțin decât un șurub de titan. Tratamentul cu implanturi dentare se distinge printr-un preț ridicat, care este pe deplin justificat de „viața” pe termen lung a implantului.