„Căpşunarii Buneşti nu are forţa financiară de a promova în Superligă”

Mihai_Gheorghe_Capsunarii_Bunesti_2015_10* spune preşedintele acestei echipe, Mihai Gheorghe

Căpşunarii Buneşti a pierdut şefia Seriei Sud din Liga a IV-a după remiza de pe teren propriu, cu CN „Gib Mihăescu” Drăgăşani (2-2). Potrivit afirmaţiilor preşedintelui Mihai Gheorghe, la Buneşti nu se visează însă deloc la promovare în acest sezon, iar asta chiar dacă echipa din comuna primarului Viorel Radi va obţine pe teren dreptul de a evolua în Superligă. „Noi jucăm doar pentru orgoliu acest campionat. Nu tragem la Superligă, ci jucăm doar de plăcere. Chiar dacă vom termina pe primul loc nu vom promova, pentru că avem alte probleme”, a spus oficialul viceliderei din Liga a IV-a.

„În Superligă, e nevoie de un buget de 4-5 ori mai mare decât în Liga a IV-a!”

„FC Păuşeşti Otăsău e liberă să promoveze, dacă va dori, însă le spun sincer oficialilor acestei echipe că nu vor câştiga decât maximum două meciuri în Superligă, după ce vor mai rămâne doar 12 formaţii de anul viitor, cum s-a propus. Sunt în stare să fac pariu pe averea mea că nu vor câştiga mai mult de două meciuri! Ştiu că ei sunt hotărâţi să intre, dar n-au nicio şansă să reziste la acel nivel. În Superligă, sunt echipe foarte puternice, care joacă şi un fotbal de calitate, nu ca la Liga a IV-a. E greu să rezişti la acel nivel, e nevoie de un buget de 4-5 ori mai mare decât în Liga a IV-a sau să ai alături un sponsor puternic. În 12 echipe, va rămâne în Superligă crema fotbalului vâlcean, echipe care vor fi imposibil de învins. De aceea, le-aş recomanda celor de la Păuşeşti Otăsău să-şi testeze dinainte valoarea pentru Superligă. Adică, să termine pe locul 2 şi să joace baraj cu locul 9, pentru că sigur nu-l vor câştiga. Sunt convins că nicio echipă din Liga a IV-a nu va triumfa în faţa uneia din Superligă. La nivel superior sunt echipe bune, le-am şi văzut în câteva meciuri, inclusiv pe Ocnele Mari, Băbeni sau Mădulari, care sunt pe la mijlocul clasamentului, şi mi-am dat seama că formaţiile din Liga a IV-a chiar n-au nicio şansă la baraj”, a mai adăugat Mihai Gheorghe (alias „Dudu”), de la Căpşunarii Buneşti.

Câteva echipe din Superligă „au pus ochii” pe buneşteni, pentru a le prelua locul în cazul promovării

În condiţiile în care Căpşunarii va termina pe un loc promovabil şi nu va dispune de banii necesari pentru a face satul în Superligă, cu siguranţă se vor găsi multe echipe ce vor dori să preia locul echipei din Buneşti. Printre cele care şi-au arătat deja intenţia de a juca şi în sezonul viitor în elita fotbalului vâlcean, dar care nu sunt sigure că vor evita retrogradarea directă, se numără FC Băbeni, Chimia 2012 Rm. Vâlcea şi Viitorul Valea Mare. Pe „lista de aşteptare”, ar mai putea apărea însă şi altele, în funcţie de deznodământul luptei pentru supravieţuire în Superligă. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button