Acasă Liga Nationala În campionat, CSM București a fost mai bună. SCM Rm. Vâlcea rămâne...

În campionat, CSM București a fost mai bună. SCM Rm. Vâlcea rămâne să-și ia revanșa în Liga Campionilor

375
0

Primul derby din noul sezon al Ligii Florilor, dintre SCM și CSM, ar fi trebuit să se dispute la Vâlcea. Nu s-a întâmplat acest lucru. FRH a programat etapa a X-a la Sf. Gheorghe. Formația bucureșteană, fără o parte din jucătoare, depistate pozitiv la testul COVID, iar altele accidentate, dar și fără antrenorul Adrian Vasile, a intrat pe teren motivată să tranșeze soarta acestui campionat în favoarea sa. Gruparea de la poalele Capelei spera să profite de absențele din lotul adversarei și să relanseze lupta pentru titlu.

În prima repriză niciuna dintre cele două formații nu s-a desprins decisiv. Au fost 30 de minute echilibrate, cu reușite frumoase, dar și inexactități, pase greșite, pe fondul grabei. S-au evidențiat cei doi portari, Grubisic, la ”oaspete” și Hosu la formația considerată gazdă. Scorul a fost deschis abia după cinci minute de joc, de Minevskaja. Pintea a egalat în minutul 6. Apoi tot Minevskaja, din 7 metri, a adus din nou echipa vâlceană în avantaj. În minutul 10, CSM a preluat conducerea (2-3), după reușita lui Pintea. S-a mers ”bară la bară” până în minutul 19, când Vâlcea s-a distanțat la două lungimi, după trei goluri consecutive marcate de Lopez (de două ori) și Aardahl: 6-4. În minutul 10, Trifunovic a fost penalizată cu două minute de eliminare. ”Tigroaicele” au profitat de superioritate și au egalat (7-7). ”Municipalele” au mai condus de două ori în acest mitan, însă finalul a aparținut handbalistelor coordonate de pe margine de Iulia Curea, care au intrat la vestiare cu două goluri avans: 9-11. Pe acest final de repriză Minevskaja a ratat un 7 metri, iar Trifunovic a fost eliminată din nou. Mai trebuie consemnată și revenirea Irynei Glibko pe teren (în minutul 27), după luni bune de pauză, provocată de probleme medicale.

Repriza secundă a început prost pentru SCM. În 12 minute, elevele lui Florentin Pera au înscris de doar trei ori, de două ori din 7 metri, prin Liscevic. În această perioadă, bucureștencele au mărit ecartul la cinci goluri. Vâlcea a încercat apoi să relanseze jocul, să profite de faptul că Grubisic a stat pe bancă trei atacuri ale echipei sale (după ce medicul a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale). S-a apropiat la trei goluri, apoi chiar la 2 goluri (18-20 în minutul 49 și 20-22, în minutul 52). În ultimele minute, deși cu un lot restrâns, tot CSM a părut mai proaspătă. Campioana României a ratat multe atacuri, iar Pintea, Neagu, Martin și Dembele, cu ultimele resurse de energie, au transformat CSM-ul în câștigătoare.

Formația din Capitală s-a impus în derby-ul României cu scorul de 27-22, victorie care o apropie și mai mult de titlul național, chiar dacă mai sunt multe meciuri de jucat până la final. SCM rămâne să-și ia revanșa în martie, în dubla din ”optimile” Ligii Campionilor.

SCM Rm. Vâlcea: Minevskaja (6), Elghaoui (5), Lopez (3), Liscevic (3), Florica (3), Aardahl (2).

CSM București: Neagu (7), Pintea (6), Moisă (5), Lazovic (4), Dembele (3), Martin (2).

FOTO: Facebook SCM Rm. Valcea – Handbal Feminin