Acasă Diverse Campioana României are o singură jucătoare convocată la Națională

Campioana României are o singură jucătoare convocată la Națională

350
0

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal l-a validat, în această săptămână, pe antrenorul echipei SCM Craiova, Bogdan Burcea, ca selecționer al primei reprezentative feminine a țării noastre. La Națională, Burcea îl va avea ca secund pe Robert Licu. Forul condus de Alexandru Dedu a anunțat că noul selecționer a semnat un contract valabil până la finele anului 2020. Prima provocare pentru Burcea și ”tricolore” va fi turneul preolimpic care va avea loc în Muntenegru, între 20 și 22 martie. Pentru calificarea la Jocurile Olimpice din Japonia, România se va lupta cu Muntenegru, Norvegia și Kazahstan. Din patru echipe, doar primele două vor merge la Tokyo.

Sub comanda lui Burcea și Licu, ”tricolorele” vor participa la o primă acțiune săptămâna viitoare, între 19 și 22 ianuarie, la București. Selecționerul a convocat 20 de jucătoare. Printre ele se regăsește o singură handbalistă din tabăra campioanei. Este vorba despre portarul Yuliya Dumanska. La Mondialele din decembrie, din Japonia, SCM a avut cinci jucătoare la Naționala României (alături de Dumanska, în lot s-au mai aflat Diana Ciucă, Cristina Florica, Mădălina Zamfirescu și Raluca Băcăoanu). Pentru handbalistele Vâlcii, neconvocarea la prima reprezentativă poate reprezenta un motiv de nemulțumire, pentru oficiali, însă, puțin probabil. Sâmbăta viitoare Vâlcea debutează în grupele principale ale Ligii Campionilor, iar Florentin Pera, Mia Rădoi și Ildiko Barbu au nevoie, în aceste zile, de tot lotul pentru a pregăti partida cu Krim Ljubljana.

În altă ordine de idei, mai sunt, totuși, două vâlcence convocate la prima acțiune a Naționalei din 2020. Este vorba despre portarul echipei HC Zalău, Raluca Kelemen și despre jucătoarea Gloriei Buzău, Alina Ilie. Lotul este completat de: Denisa Dedu (CSM București), Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Ana-Maria Iuganu (Gloria Buzău), Cristina Neagu (CSM București), Gabriela Perianu (CSM București), Crina Pintea (CSM București), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Elena Dache (Dunărea Brăila), Ana-Maria Țicu (SCM Craiova), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița), Ana Maria Savu (SCM Craiova), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare), Patricia Vizitiu (SCM Craiova), Lorena Ostase (CSM Slatina), Dana Abed Kader (HC Zalău) și Alexandra Severin (HC Zalău). (S.S.)