Acasă Diverse Campioana Europei a câștigat duelul cu Vâlcea

Campioana Europei a câștigat duelul cu Vâlcea

394
0

Duminică, 10 ianuarie, echipa de handbal vâlceană a disputat primul meci oficial al anului. Elevele lui Florentin Pera au jucat, în Sala ”Traian”, în Liga Campionilor, contra campioanei Europei, Gyor. Clar, oaspetele erau mari favorite la câștigarea partidei. Și-au respectat blazonul. Și-au făcut jocul ușor încă din primele minute. Kristiansen, de două ori și Lukacs au dus scorul la 3-0. Vâlcea a marcat pentru prima dată în minutul 4, prin Fernandez, apoi imediat, după o recuperare în apărare, Elghaoui, de pe pivot, a redus diferența la doar un gol (2-3). SCM a avut șansa de a restabili echilibrul pe tabelă, dar Elghaoui a ratat din situație de 1/1 cu Solberg. Nu a fost singura. Și Gonzalez a ratat de aceeași manieră, de două ori, chiar pe aceeași acțiune de atac, față în față cu goalkeeperul advers. Gyor a profitat și a mărit ecartul la patru goluri (2-6, în minutul 10). Nu s-a schimbat nimic nici după timpul de odihnă solicitat de Florentin Pera. Maghiarele au continuat să înscrie goluri ușoare, iar Vâlcea să rateze din situații clare, chiar și din 7 metri (Florica). În prima repriză, în minutul 20, la o aruncare de la 7 metri, Pera a apelat și la Daciana Hosu, care a debutat astfel în Liga Campionilor pentru Vâlcea. Daciana nu i s-a putut opune golgheterei Kristiansen, care a dus avantajul echipei sale la șase: 6-12. Până la urmă, scorul reprizei a fost: 12-19.

 

Nici repriza secundă nu a început bine pentru Vâlcea. În minutul 33, Gyor avea 10 goluri în plus (12-22). Pera a cerut time-out. SCM a reușit să înscrie primul gol din partea secundă după 5 minute. Gonzalez a marcat, după ce la precedenta fază de atac Minevskaja ratase din 7 metri. A contat pentru scorul de 13-24. În continuare, jocul a curs în favoarea formației vizitatoare, care a obținut o victorie categorică la Vâlcea: scor final 20-37.

De remarcat ar mai fi și intrarea pe teren, pe final de partidă, a junioarei Corina Lupei. În minutul 58 aceasta a reușit chiar să-și treacă numele pe lista marcatoarelor. A punctat pentru 20-35, din 7 metri, printr-o execuție pretențioasă. Imediat, pe faza de apărare, a primit o eliminare de 2 minute și a văzut finalul de pe bancă. În această repriză secundă, Kristiansen a ratat de două ori din 7 metri, în poarta Vâlcii aflându-se Hosu. Dintre tinerele jucătoare au mai fost pe teren, mai mult sau mai puțin, Daria Bucur, dar și Roberta Stamin.

Pentru SCM au marcat în acest meci: Minveskaja (4 goluri din 10 aruncări), Trifunovic (3 goluri din 7 aruncări), Gonzalez (3 din 8 aruncări), Florica (3 din 7 aruncări), Aardahl (3), Fernandez (2), Elghaoui (1) și Lupei (1).

Gyor a punctat prin: Kristiansen (9), Amorim (6), Fodor (6), Lukacs (4), Brattset (3), Oftedal (2), Minko (2), Edwige (2), Faluvegi (2) și Hansen (1).  

SCM nu s-a putut baza în acest joc pe Kristina Liscevic (care a lipsit din cauza unor probleme la spate) și Iryna Glibko, care este așteptată să revină în câteva săptămâni. Cea mai mare absență a reprezentat-o, însă, al ”optulea” jucător. Partida s-a jucat într-o sală goală. Cu siguranță, cu sprijinul publicului, Vâlcea ar fi reușit să dea o replică mai bună puternicei formații maghiare.

 

În altă ordine de idei, pentru Vâlcea de acum înainte încep jocurile pentru obiectiv. Duminică, 17 ianuarie, Alicia Fernandez și colegele sale vor da piept, în deplasare, cu Podravka Koprivnica. Șansele de a prinde locul 6 sunt intacte. SCM țintește calificarea în play-off. Poate ajunge acolo și dacă EHF nu va mai avea timp pentru a reprograma meciurile restante.

FOTO: Facebook SCM Ramnicu Valcea – Handbal Feminin