Acasă Diverse Campioană cu buletin! Pivotul echipei Chimia Rm. Vâlcea, Ioana Nicula, împlineşte 14...

Campioană cu buletin! Pivotul echipei Chimia Rm. Vâlcea, Ioana Nicula, împlineşte 14 ani!

506
0

Sâmbătă, 1 august, va fi petrecere mare în familia handbalistică a clubului Chimia Rm. Vâlcea. Una dintre jucătoarele de mare viitor, din cadrul echipei pregătită de Nicoleta Lazăr, Mori Torok Duca şi Dana Joiţa, împlineşte frumoasa vârstă de 14 ani. Este vorba despre Ioana Nicula. La ceas aniversar, tânăra campioană nu-şi doreşte multe, doar sănătate şi şanse pentru a-şi împlini visele în plan sportiv. Speră ca, în câţiva ani, să îmbrace tricoul tricolor la nivel de senioare, să-i cânte imnul la competiţii de anvergură. Dacă vă continua să fie la fel de muncitoare şi motivată ca până acum, cu siguranţă va ajunge acolo unde şi-a propus. Succes şi La mulţi ani din partea colegelor, părinţilor şi a întregului colectiv de la CS Chimia, Ioana Nicula!

În cele ce urmează, vă redăm o scurtă prezentare a sărbătoritei acestei săptămâni.

Ioana Teodora Nicula, jucătoare a echipei de junioare 3, de la CS Chimia Râmnicu Vâlcea, s-a născut pe 1 august 2006. Evoluează pe postul de pivot, are 180 cm şi 71 de kg şi este mezina echipei. A început handbalul la CS Chimia Râmnicu Vâlcea sub îndrumarea regretatei Cristina Lada Rouă şi a Nicoletei Lazăr, cea din urmă fiind cea care i-a dat încrederea necesară să iubească sportul cu mingea mică. Nu a evoluat niciodată la grupa ei de vârstă, participând la Campionatele Naţionale rezervate junioarelor născute în anul 2004 sau 2005. A debutat la Mediaş, în 2015, la primul turneu de minihandbal destinat copiilor născuţi în 2004, fiind introdusă în teren la o vârstă fragedă, nici 9 ani, de Emil Guiu, să execute 2 aruncări de la 7m. Din acel moment, a participat la Turneul final al junioarelor 3 de la Moreni în 2019, competiţiei destinată fetelor născute în anul 2004, unde a ocupat locul 6 cu echipa şi a atras atenţia antrenorului federal, Steluţa Luca, cea care i-a propus să se pregătească la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea. Tot în anul 2019, a luat parte la Intersport festival handbal, turneu ce s-a desfăşurat la Kaposvar, în Ungaria!

Din păcate, înainte de a participa la stagiul de pregătire centralizată – tabăra de juniori mici feminin de la Caracal din perioada 1/11-08-2019, a suferit o accidentare care a ţinut-o departe de suprafaţa de joc timp de 5 luni de zile.
Beneficiind de îngrijirea doctorului Florin Oancea şi cu o recuperare minuţioasă asigurată de Marian Truşcă, dar şi cu o voinţă de fier, a revenit mai puternică şi mai determinată, fiind decisă să facă uitată această perioadă extrem de dificilă.
În prezent, se pregăteşte la CS Chimia Râmnicu Vâlcea, sub comanda antrenoarelor Nicoleta Lazăr şi Dana Joiţa, şi aşteaptă cu nerăbdare redeschiderea oficială a competiţiilor handbalistice.
Ioana este elevă în clasa a 8-a la Colegiul Tehnic Energetic, mediile de absolvire a claselor de gimnaziu fiind peste 9,50, iar cel mai mare vis al său este să-i cânte imnul României şi să joace în echipa naţională.

,,Am încercat să îmbin sportul şi învăţătura cât mai bine, astfel că, de când m-am apucat de handbal, mi-am făcut programul şcolar în aşa fel încât să nu lipsesc de la niciun antrenament. În prezent, sunt în clasa a 8-a, la Colegiul Tehnic Energetic, şi îmi doresc să continui la clasa de handbal. Handbalista mea preferată este Crina Pintea şi aş vrea să-i egalez, într-o bună zi, performanţele. Sunt conştientă că, doar prin multă muncă, voi putea face asta şi aş vrea să le mulţumesc doamnei antrenoare Cristina Lada Rouă, care nu mai este printre noi, precum şi doamnelor Dana Joiţa şi Mori Torok Duca, care mă pregătesc la CS Chimia, domnului Adi Olteanu, doamnei Adina Ion, doamnei Elenei Lupan şi, în mod special, doamnei Nicoletei Lazăr, care pentru mine reprezintă a doua mamă şi care a crezut foarte mult în mine! Le mulţumesc din suflet domnului Florin Oancea, care mi-a acordat toată atenţia în perioada cât am fost accidentată, domnului Marian Truşcă, care mi-a asigurat o recuperare ca la carte, precum şi doamnei antrenor federal, Steluţa Luca, cea care m-a remarcat la Moreni. Promit că nu-i voi dezamăgi. Visul meu este să ajung la echipa naţională şi să joc sub tricolor. Nimic nu se compară cu asta, iar pentru acest deziderat voi munci până la epuizare!”.