Acasă Diverse Câinele dvs. ştie că sunteţi însărcinată?

Câinele dvs. ştie că sunteţi însărcinată?

150
0

Unul dintre lucrurile uimitoare despre caini este nasul lor si capacitatea lor de a detecta si a-si aminti mirosurile, mult timp dupa ce au fost expusi la mirosul original. Cand o persoana este insarcinata, este posibil ca hormonii din corpul respectivei persoane sa-si modifice intr-un anumit fel parfumul. Deci, poate cainele dvs. sa stie ca sunteti insarcinata sau sa simta acest lucru?

Datorita simtului lor acut al mirosului, multi cred ca un caine poate detecta o schimbare la o persoana insarcinata chiar inainte ca persoana in cauza sa afle concret – dar este in mare parte doar presupuneri. Cainii pot mirosi ceva ce noi oamenii nu putem, sunt de parere cercetatorii.

Cainii au de 60 de ori mai multi receptori ai mirosului decat oamenii si de 40 de ori mai multa putere mentala dedicata mirosului, permitandu-le sa diferentieze intre 30.000 si 100.000 de arome. Deoarece o mare parte a creierului unui caine este dedicata analizarii mirosurilor acestia sunt capabili sa detecteze diferite mirosuri rezultate din modificari chimice, cancer, niveluri de insulina, bombe, medicamente, ciclul menstrual al unei persoane si chiar sarcina.

Cat de devreme poate cainele dvs. sa stie ca sunteti insarcinata?

Desi nu putem sti cu siguranta momentul exact in care un caine simte o sarcina, stim ca nu multe mirosuri scapa a fi detectate de nasul canin. Si desi cainele dvs. poate detecta o schimbare a mirosului, este putin probabil sa inteleaga motivul schimbarii.

Ceea ce intelege el este ca ceva este diferit, atat la nivel fizic, cat si la nivel comportamental si este firesc ca el sa observe si sa manifeste interes. Cainii sunt extrem de sensibili in studierea comportamentului si al miscarilor subtile.

Este dificil de spus cum vor reactiona cainii la sarcina stapanei lor. Unii pot deveni protectori, altii pot fi fricosi sau chiar complet indiferenti fata de situatie. Insa cele mai multe persoane au spus ca cainii lor au fost mai afectuosi si / sau protectori in timpul sarcinii, posibil din cauza mirosului si a hormonilor dvs., precum si a posibilelor modificari ale dispozitiei dvs.

Devin cainii protectori cu persoanele insarcinate?

Unii caini pot deveni extrem de protectori, schimbandu-si chiar comportamentul. Nevoia innascuta de a proteja se poate trezi rapid, ceea ce face ca un caine sa devina foarte alert la un potential pericol.

Schimbarile dintr-o casa vor avea intotdeauna un efect asupra unui caine. Cainele dvs. este suficient de inteligent pentru a percepe aceste schimbari in timpul sarcinii, atat din punct de vedere fizic – care este modul in care corpul dvs. se va schimba, mirosul dvs. – cat si din punct de vedere emotional, cum ar fi sentimentele si starea dvs. de spirit.

Expertii recomanda sa va pregatiti catelul inainte de sosirea copilului. Cainii sanatosi se vor adapta bine noilor medii si rutine, in timp ce unii pot avea o tranzitie mai lenta spre schimbare, necesitand putin mai multa ingrijire si atentie suplimentara.

Ce spune stiinta

Din punct de vedere stiintific, exista foarte putine date si practic niciun studiu specific privind capacitatea de a detecta sarcina umana de catre caini. Cainele pur si simplu detecteaza unele schimbari si reactioneaza la acestea. Este ceva ce se intampla in multe alte situatii (schimbarea jobului, mutarea intr-o casa noua, etc.).

Datorita barierei de comunicare dintre oameni si caini, se pare ca nu vom sti prea curand cu adevarat daca cainele stie ca sunteti insarcinata.

In orice caz, se recomanda sa faceti schimbarile cat mai treptat, gradual, si cat mai suportabil atunci cand aveti un caine, astfel incat sa reduceti stresul animalului de companie. In cele 9 luni de sarcina intervin multe schimbari, existand modificari notabile de mediu. Daca observati schimbari relevante ale comportamentului cainelui, precum hipervigilenta, tensiune, frica, anxietate sau evitare, cel mai indicat este sa va consultati cu medicul veterinar pentru a vedea daca este necesara interventia unui specialist.