Acasă Volei Cadeţii de la CNMB au pierdut primul meci din noul sezon competiţional

Cadeţii de la CNMB au pierdut primul meci din noul sezon competiţional

1177
0

* elevii lui Marius Mărgărit au fost înfrânţi în Sala Capela, de CS Westar Arad, cu scorul de 3-0

Duminică, 30 septembrie, s-a dat startul în Campionatele Naţionale de volei rezervate cadeţilor şi cadetelor. În aceste două competiţii sunt angrenate şi echipele Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, din Rm. Vâlcea. Din păcate, deşi au avut o evoluţie bună, tinerii voleibalişti antrenaţi de Marius Mărgărit au pierdut partida disputată în etapa de deschidere a noului sezon, când au înfruntat, pe teren propriu, în Sala Capela, formaţia CS Westar Arad. Jucătorii din vestul ţării s-au impus cu scorul de 3-0 (pe seturi: 25-22, 25-20, 25-10).

„N-am jucat rău, având în vedere lipsa de experienţă a multora dintre elevii mei”

„Mă aşteptam la un eşec, deoarece, anul acesta, echipa arădeană este mult mai bună decât noi, în condiţiile în care are jucători mai mari cu un an. Chiar şi aşa, meciul a fost extrem de echilibrat în primele două seturi, pe care le-am pierdut la 22 şi la 20. Din păcate, unele greşeli apărute din cauza lipsei de experienţă a jucătorilor noştri ne-au privat de şansa de a câştiga măcar un set. Sigur ar fi fost aşa, dacă am fi avut mai mult noroc şi dacă arbitrul ar fi fost puţin mai atent pe finalul setului, când ne-a dezavantajat (nu însă cu intenţie, ci din neatenţie!), la scorul de 22-22, acordând arădenilor o minge care era de fapt a noastră. Nu se ştie ce se mai întâmpla până la finele acelui set, dacă noi am fi trecut la conducere, 23-22”, a subliniat Marius Mărgărit, iar apoi a adăugat: „Una peste alta, n-am jucat deloc rău, având în vedere lipsa acută de experienţă pe care o au mulţi dintre jucătorii noştri. În opinia mea, elevii mei s-au descurcat cât de cât bine. Mă aşteptam să avem parte de multe stângăcii, având în vedere că am trimis în teren câţiva începători şi aceasta era doar prima lor partidă într-o competiţie oficială, dar n-a prea fost vorba de aşa ceva, ci dimpotrivă, am practicat un volei frumos. Am pierdut, dar nu m-am supărat!”.

Rareş Udubaşa şi Liviu Şerbănescu, remarcaţi de antrenorul Marius Mărgărit

Potrivit afirmaţiilor antrenorului Marius Mărgărit, doi dintre jucătorii trimişi pe teren s-au remarcat în mod deosebit în partida din week-end-ul trecut. Este vorba de Rareş Udubaşa şi de Liviu Şerbănescu. „Aşa cum am mai spus, avem în lot câţiva copii în lot care abia acum au intrat abia pentru prima oară pe terenul de volei, într-o competiţie oficială, dar şi alţii mai experimentaţi, care au evoluat şi anul trecut. După acest meci, îl remarc în mod special pe Rareş Udubaşa, el fiind cel care a jucat cel mai bine, plusul de experienţă faţă de ceilalţi fiind evident, el evoluând şi în sezonul trecut la cadeţi. Altfel, din rândul celor noi, ţin să apreciez prestaţia ridicătorului Răzvan Orăşanu”, a precizat Mărgărit.

„Mircea cel Bătrân” a folosit doi jucători cu talie şi a câştigat un punct bonus

În pofida înfrângerii cu 3-0, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” s-a ales totuşi cu un punct bonus după meciul de duminică, 30 septembrie, din Sala Capela, deoarece pentru echipa vâlceană au evoluat integral cel puţin doi jucători cu talie pe teren. Iar în această partidă, antrenorul Marius Mărgărit a folosit chiar trei voleibalişti înalţi: Antonio Bucura (1,91 metri), Alexandru Zamfir (1,90) şi Liviu Şerbănescu (1,96). Primii doi sunt elevi în clasa a 10-a, iar ultimul – în a 9-a. „În cei trei ani de când lucrez cu băieţii, e prima oară când avem în lot trei jucători cu talie, iar de această dată i-am şi folosit pe toţi. Dacă pe Bucura şi Zamfir îi aveam de anul trecut, Şerbănescu – care e şi cel mai înalt! – face volei doar de o lună, dar, cu toate acestea, s-a comportat şi el bine. Opinia mea e aceea că, dacă îi ţinem pe toţi aproape de volei – cine ştie? – poate că peste 2-3 ani, vom face ravagii în competiţiile naţionale. Numai să le placă şi lor voleiul în continuare! Trebuie să mergem mai departe, în ciuda acestui eşec, avem o echipă de perspectivă”, a conchis antrenorul de volei de la CNMB.
Peste două săptămâni, în următoarea rundă a campionatului, care e programată duminică, 14 octombrie, cadeţii de la „Mircea cel Bătrân” vor juca, de asemenea, tot acasă, în Sala Capela, contra echipei Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu”, din Craiova. (N.C.)