Liga IIIFotbal

Buturuga mică a răsturnat carul mare! Au cântat ”cocoșii”! Flacăra a ars Cetatea, lidera din Liga a III-a!

Flacăra s-a reformat în vară. A plecat aproape de la zero, cu doar doi jucători din vechiul lot. Deși a reușit să obțină semnătura unor jucători importanți, mulți nu-i dădeau șanse de reușită. Nici lui Cătălin Bucă, debutant, ca antrenor, la acest nivel, dar cu o vastă experiență ca fotbalist. Etapă cu etapă, echipa a început să arate ca…. echipă, să se omogenizeze, să se exprime din ce în ce mai bine în teren. Punct cu punct, meci cu meci, a ajuns, după șase etape, la doar o lungime distanță de zona play-off-ului. E cea mai bine clasată dintre formațiile vâlcene, în acest moment. Sâmbătă, în Treapt, au cântat ”cocoșii”. Buturuga mică a răsturnat carul mare. Formația horezeană a reușit să învingă lidera, singura echipă care nu pierduse în acest sezon, în Seria a VI-a. Diferența a fost făcută în minutul 89, de Robert Pîrvu. A marcat un gol superb, după o acțiune ofensivă la care au contribuit Prunaru, Stoenică, Niculcea. 1-0 s-a consemnat la final. 1-0 și… la casierie. A fost sărbătoare, bineînțeles, la Horezu, după acest rezultat, obținut într-un mod atât de frumos, pe final de partidă. Cătălin Bucă nu a putut sta pe bancă în acest joc. De fapt, a stat doar cinci minute. Arbitrul l-a eliminat după ce întâi îl avertizase, cu galben. Oficialii horezeni au considerat decizia un exces de zel, acuzând că a fost ”amenințat” dinainte că dacă se ridică de pe bancă va primi cartonaș roșu și că eliminarea l-a prins chiar pe bancă.

Meciul a fost exact cum l-am pregătit toată săptămâna. Știam ce trebuie să jucăm, că întâlnim o echipă bună, dar nu de speriat, care să nu poată fi învinsă, că au talie și experiență. Cred că i-am anihilat perfect. Băieții au stat foarte bine în teren, au făcut pressing. Nu cu fundul în poartă, dar bine din punct de vedere tactic. Ocaziile mai mari, dacă facem analiza, au fost ale noastre. Mihăilă a avut un șut periculos de la 18 metri, apoi Sami, cu capul, din 8 metri, Zamura, în minutul 80. Hristu iar a făcut un meci excelent. Poate a fost chiar cel mai bun de pe teren. Toată echipa a alergat mult, s-a dăruit, începem să arătăm din ce în ce mai bine. Le mulțumim și suporterilor care au avut încredere și răbdare și care sunt cu sufletul alături de echipă. Despre oaspeți, ce să spun? Au venit prea îngâmfați. Noi i-am primit bine. Bădoi l-a jignit pe nea Lucică. Au dat cu pumnii pe acolo. Le înțelegem frustrarea, dar prea exagerați au fost. Iar de arbitraj, nu mai zicem nimic. Au fost șapte minute de prelungire, situația cu Cătălin Bucă…. Una peste alta, ne bucurăm pentru rezultat. Cătălin, din spatele gardului și nea Lucică, de pe bancă, au făcut echipă bună, au fost cu gura pe jucătorii noștri, i-au coordonat și motivat bine”, a concluzionat conducătorul clubului din Treapt, Marin Nicolae, după succesul răsunător cu Tr. Măgurele.

Pentru Flacăra au evoluat în acest meci: Păușescu – Caralicea, Hristu, Samson, Prunaru, Niculcea, Iordache, Mihăilă, Pîrvu, Zamura, Cornicioiu. Au mai intrat: Stoenică și Pasăre. Au lipsit, dintre jucătorii cu experiență, Țăpîrlan și Sporea, accidentați, Moldovan, în stare de suspendare, dar și Rotea, eliminat la finalul întâlnirii cu Dăești.

Articole Similare

Back to top button