Fără categoriePolitica

Buşu: PSD îl va susţine total pe Romeo

adrian busu psd• iar Gică Păsat trebuie să demisioneze • în opinia social-democratului, preşedintele interimar al CJV, fiind urmărit penal de DNA şi menţinut în funcţie, distruge imaginea PNL şi a judeţului Vâlcea

Recent, consilierul judeţean Adrian Buşu a explicat motivul care a stat la baza deciziei lui Liviu Dragnea de a-l impune pe Romeo Rădulescu candidat al PSD pentru funcţia de primar al Râmnicului. Este vorba despre capacitatea lui Romeo de a aduce voturi din zona electoratului tânăr. „Venirea lui Romeo Rădulescu a reprezentat dorinţa conducerii centrale de a maximiza şansele noastre de a câştiga scaunul de primar al Râmnicului. Noi nu am mai obţinut această funcţie din 2004.

Venirea domnului Rădulescu s-a făcut pentru a avea o percepţie mai bună a candidatului nostru în rândul populaţiei tinere. Se ştie că atât Mircea Geoană, cât şi Victor Ponta au fost înfrânţi în alegeri, pe ultima sută de metri, de populaţia tânără, de până în 30 de ani. Era clar că trebuie să avem un candidat cu un mesaj clar către populaţia tânără. Consider că gândirea celor de la Bucureşti a fost corectă. În politică, trebuie să arunci sentimentele şi să mergi pe calculul rece al voturilor pe care le poţi obţine de la populaţie. Corect ar fi fost să avem un candidat de ideologie centru – stânga, însă atâta timp cât ideologiile nu sunt criterii de apartenenţă partinică, venirea unui candidat din alt registru este permisă. Aşadar, PSD îl va susţine cu toate puterile pe Romeo Rădulescu. Îmi doresc să-şi formeze o echipă de consilieri extrem de puternică. Adversarii săi sunt foarte puternici, atât Mircia Gutău, cât şi Grigore Crăciunescu”, a explicat Adrian Buşu. Referindu-se la problemele lui Gică Păsat (PNL) cu DNA, Buşu îşi menţine poziţia: „Gheorghe Păsat trebuie să-şi dea demisia până la finalizarea anchetei, pentru a nu prejudicia şi mai mult reputaţia judeţului”. „Imaginea CJ Vâlcea a fost grav prejudiciată de începerea urmăririi penale faţă de persoana care îndeplineşte atribuţiile de preşedinte interimar. Consider că, pentru păstrarea unei imagini curate a acestei instituţii, domnia sa trebuia să facă un pas în spate şi un alt coleg de-al dânsului de partid să-l înlocuiască pentru următoarele 3-4 luni. Din păcate, colegii dânsului nu au dat curs solicitării noastre, astfel încât ne vom înscrie şi noi pe acea hartă neagră a instituţiilor cercetate de DNA”, a mai spus social-democratul.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button